SLAVLJE I VESELJE

Slavi svaki uspjeh svoj i tuđi, iskreno se veseli. Iskreno priredi slavlje za velike i za male uspjehe. Slavi uspjehe svojih prijatelja. Slavi rođendane, slavi sijećanja, slavi uspjehe, slavi obljetnice, slavi uspjehe u svom životu i u životima svojih bližnjih. Slavi uspjehe svoje djece i uzdiži sve oko sebe svojim slavljem na višu razinu postojanja. Uzdiži ih na način da osjećaju tvoju dobrodošlicu, tvoju radost tvoj ushit i da im je srcu milo jer su tu s tobom i dijele tvoje slavlje.

Iskreno slavi. Takvo iskreno slavljenje i iskrena zahvala na ostvarenom, na uspjehu u na događajima koji su razlog veselja donijet će ti još više sreće i još više blagostanja u svim oblicima i tebi i svima tvojima. Zato iskreno i zahvalno slavi i budi sretan i širi to na svoju obitelj i okolinu. 

Slavi dostojanstveno i opušteno. Ne budi luda i ne gubi kontrolu u slavlju jer se to i onda pretvara u divljaštvo koje ne donosi dobrobit nego obratno.

Bez slavljenja i to slavljenja i malih i velikih uspjeha napredak u tvom blagostanju i duhovnom i materijalno  neće postojati.

Mnogo ljudi kaže: "A kaj ću slaviti, to je bez veze, nije to za mene, ja neću ništa slaviti, nemam zašto slaviti, slavljenje - sve su to gluposti." Mnogi su jako usamljeni pa isto tako misle da nemaju što slaviti samo za sebe jer sami sebe poništavaju, jer ih je okolina poništila. Mnogi nemaju novca pa ne mogu prirediti slavlje i zato su tužni i neraspoloženi i izmišljaju izgovore da ne žele slaviti - znam to bio sam takav. Mnogi misle ako budu slavili sada i ako budu slavili danas - već sutra ili uskoro će im se nešto loše dogoditi.

Slavlje može biti i bez novca i bez ičega, slavi i budi zahvalan i imat češ. Slavi s onim što imaš i nemoj se sramiti. Neke od mojih obiteljskih Božića moja obitelj je slavila sa ukrasima za bor koje smo napravili od starih spužvi i omatali ih u papir u boju, folije i druge stvari koje smo imali, slavili smo sa tri zdjele i tri tanjura i bilo nam je lijepo. Neke Božiće slavim sam u daljini bez svoje obitelji jer je trenutno tako, ali opet slavim i veselim se, nema predaje pa ni u slavlju. Kakva god da je tvoja situacija slavi i iskusi radost slavlja i širi ga oko sebe.

Stav ne imanja samopouzdanja i vjere u sebe, stav ogorčenosti i samoponištavanja sebe donosi te loše događaje. 

Slavi i ne misli na zlo, slavi i zahvali i imat ćeš. To je tako jednostavno. Ako se nešto loše dogodi to nije zbog tvog slavlja i gledaj sad: Ako znamo da postoje mogućnosti lošeg događanja onda je lako izbjeći to loše SAMIM NEOPUŠTANJEM I NE ZABORAVLJANJEM TE ISTINE - ZNAČI NAKON SLAVLJA OPREZ KAO DA IDEŠ NA BORBENI ZADATAK - a ne nakon slavlja pijan u auto pa u smrt - tvoju ili nečiju drugu. 

Slavlje nije bezobzirno i bezumno pijančevanje i prežderavanje. Slavlje nije potpuno opuštanje svih kočnica ljudskog bića, slavlje ne znači da će sutra tvoja situacija biti odmah bolja. To treba znati i biti oprezan u svim postupcima nakon slavlja. Slavlje ne znači da si stvorio zaslugu za nešto pa misliš da će biti super pa se dogodi nešto loše. 

Znaj da sve što se loše događa u životu nije posljedica slavlja nego svih tvojih prethodnih životnih odluka i postupaka - od najmanjih do najvećih - od toga kako se hraniš, što piješ ili ne piješ do toga s kim i gdje ideš, radiš, kako i gdje trošiš i što radiš u životu i sa životom. Ništa se loše ne događa zbog slavlja nego zbog naših životnih odluka. Zato nakon slavlja mudro, oprezno i pametno kroz život i bit češ ti sasvim dobro.

Čak i u najsigurnijem okruženju slavlja treba biti spreman na najveću katastrofu i opasnost. Ta spremnost se postiže treningom i obukom i životnom stavom ne predaje i vječite akcije. Spremnost ugrađena treningom i znanjem a ne paranoja.

SLAVLJE JE DUHOVNO UZDIZANJE SEBE I SVIH ONIH KOJI SLAVE SA TOBOM I TU SE NIKADA NEĆE DOGODITI NIŠTA LOŠE.

Slavi, zahvali i imat češ sve dobro i ništa loše.

----------------

Od mog srca vašem,

Gogi

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS