MUDRI POVED

Pozdrav. Evo odlučio sam se posvetiti malo djeci. U nekoliko slijedećih objava pisat ću MUDRI POVED za našu djecu. Mudri poved - znači mudro učenje -učenje mudrosti. U CROBRAN vještinama i veliki i mali uče mudrost i mudro uče - jednostvno rečeno - MUDRI POVED!

Nasilnik

Veliki odmor u školi. Nasilnik iz 4. razreda razbacuje knjige po učionici djeci iz prvog razreda, dere se na njih, gura ih i izaziva. To njegovo nasilje traje već dugo. No nije znao da ovaj razred nije baš kao i drugi razredi. Taj nasilnik napada jednog od dječaka iz prvog razreda, želi ga gurnuti u zid u pljusnuti, ali mali dječak se izmiče i u trenu dok se izmiče hvata nasilnika za ruku te ga preusmjerava u zid. Kako je nasilnik zamhnuo svom snagom tako je ne naišavši na otpor uz malo vodstva jednostavno odletio do zida..a zid tvrd, jako tvrd. Nasilnik udara u zid jauče i okreće se za novi napad ali mali borac se opet izmiče te ga ovaj put izmicanjem i preusmjeravanjem tijela i ruku baca na pod, nasilnik se razbio, rasplakao i pobježe i više se nikada nije vratio…

Taj dječak je poslije pričao svojim roditeljima kako je pobijedio nasilnika u školi bez da ga je morao udarati, sve sa izmicanjima i bacanjima koja vježba redovito na svakom treningu. Također je kazao da se nije ništa bojao, jednostavno se obranio pokretima sa treninga, sve mu je bilo jednostavno za izvesti te da je sada razumio kad trener kaže da – nema straha za izvježbane - samo treba puno vježbati, puno, predano i da će onda moći riješiti sve probleme. Bez mudrosti snaga nema smisla! Snažan i mudar to je to, zaključio je dječak!

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS