MUNJEVITI DLANOVI


Zašto baš dlanovi. Dlanovi iz razloga jer odmah nakon prvog treninga možete - trebate i morate shvatiti da je vaš dlan moćno oružje za koje ne treba velikog i dugotrajnog uvježbavanja. Možete odmah puno jače udariti dlanom nego šakom a da pritom ne ozlijedite sebe nego da ozlijedite napadača. Dlanovi su toliko moćni da je to nevjerojatno. Ja sam prije par mjeseci dva napadača udario dlanovima u tijelo, rebra i leđa - oni su pali kao da su ih pogodile munje - s tim da ih nisam htio ozlijediti niti jako udariti - pa sam se čudio sam sebi - zašto tako lete i padaju a ja ih samo malo tofnijo. No kako sam ja dobar momak - obojci sam pomogao da se ustanu i smire i shvate svoju bedastoću...pa su me poslije u razgovoru pitali: "kako to da ste vi tako star samo tako sredili nas dvojcu mladih i jakih?" (kako - otkrit ću vam niže u tekstu).

Drugom prilikom sam morao jednog napadača udariti jako jer nije prestajao sa napadom- i to opet dlanom - u glavu, čovjek je pao ko da ga je pogodio top-grom-munja -sve zajedno---i nije znao gdje je niti što mu se dogodilo --a niti to nije bio udarac svom snagom ---hoću vam reći da dlan - pogotovo dobro izvježbani dlan ima strašno razoran učinak. Kako se to postiže:

U Crobran vještinama - glavni udarci rukama su udarci dlanovima i podlakticama. Naravno vježbamo i sve ostale udarce, ali ovi prvi su naša osnova. Munjeviti dlanovi - su sve naše tehnike dlanovima. Zašto munjeviti - zbog toga jer kad udare u napadača - on/ona/oni -  se moraju osjećati kao da ih je udarila munja - zato munjeviti dlanovi i tako moraju i pasti kad su pogođeni. Kada vježbate svoje dlanove morate imati taj mentalni stav u sebi i sa sobom zauvijek - moji dlanovi su munjeviti dlanovi. Kako se vježbaju munjeviti dlanovi:

1. Početak: 20 udaraca svakim dalnom u zid - svaki dan bez izostavljanja i neovisno o bilo kojem treningu - svaki dan napraviti svojih 20 dlanova i postepeno podizati broj do 100, 100 udaraca dlanom svaki dan je dovoljno. Ne treba udarati jako - treba udarati ispravno, držati ruke gore, biti na dobroj udaljenosti - ni preblizu ni predaleko i udarati ravno naprijed da su prsti ruke prema gore. Udarati cijelim dlanom - prsti malo rašireni. Po završetku udaraca otresti ruke i prste prema dolje i to je to i tako svaki dan.

2. Dodatak - Hrastova ruka: kad god je moguće doći u šumu i svoje udarce dlanom - udarati u hrast - na hrastu možete udarati sve vrste dlanova - da su prsti gore, u stranu, dolje, dupli dlanovi svih smjerova ali i sve druge ručne udarce koje znate --u početku mekano i pažljivo - nije cilj udarati snažno, nego ispravno, a snaga udarca će doći kasnije kad se složi ispravna tehnika i puno ponavljanja.

Ovakvo uvježbavanje tehnika - dlanova, podlaktica, šaka, prstiju, nogu - (sve tehnike se mogu vježbati na ovaj način) dovodi do razorne - MUNJEVITE - SNAGE VAŠIH  udaraca koji ruše i onesposobljavaju. Pri vježbanju treba raditi tehnički ispravno i pažljivo da se izbjegnu ozlijede, i naravno uporno bez odustajanja. Svaki dan brem 20 udaraca svakom rukom/nogom i to je to --naravno uvijek je 100 cilj.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS