UM TIJELO DUH


Otkrit ću vam jednu veliku tajnu. Jedinstvo uma, tijela i duha te prosvjetljenje nastalo tim jedinstvom je ono čemu težimo u vježbanju borilačkih umjetnosti, vježbanju raznih duhovnih disciplina, vježbanju meditacija, vizualizacija i koncentracija. Svi mi se jako trudimo da postignemo to jedinstvo i prosvjetljenje, i neka posebna stanja svijesti. To je u redu i ništa loše, ali postoji jedna tajna koja vam sprijećava put do tog jedinstva.



Tajna je u tome da je jedinstvo uma, tijela i duha postignuto svaki put kada vježbate svoju disciplinu ali to ne shvaćate i zato tražite ono što ne možete naći jer je to ostalo tu sa vama a vi tražiti negdje drugdje. Iz težnje da steknemo to jedinstvo ono nam pobježe a imali smo ga malo prije a da nismo ni znali.

Kako? Evo ovako: kad krećete nešto vježbati prvo se koristite umom - koji sve pokreće, planira, analizira, piše, crta, zamišlja, mašta, nada se, koncentrira....radi um punom parom, zatim tijelom izvodite sve te planove i zamisli - sa više ili mamnje uspjeha, zatim nakon nekog vremena izvođenja dostižete stanje idealne koncetracije, pa stanje idelnog tjelesnog rada, kad sve ide kao podmazano, zatim stanje idealnog duhovnog osjećaja da je sve što tada izvodite nekako drugaćije u jednom trenutku osjećate da je sve savršeno, da sve funkcionira i vaše misli i vaše tijelo i vaš duh koji postaje širok i sve vidi i sve osjeća - vezano za ono što radite..i eto ga to je jedinstvo o kojem prićam.

Svaki put kad nešto radite ili vježbate, nakon određenog vremena postižete jedinstvo svih komponenti ukljućenih u taj rad i to jedinstvo ponekad traje jednu milisekundu a ponekad i dvije tri sekunde, a ponekad i duže...to uvijek postižete samo što to do sada niste znali.

Jedinstvo svijesti, tijela i duha se postiže svaki put kad se dobro unesete u svoj rad, svoj trening i svoju disciplinu, samo ponekad traje kraće, ponekad duže. Mi kao ljudsko biće ne možemo uopće funkcionirati bez tog jedinstva i u stvari smo neprekidno u stanju jedinstva samo što to ne shvaćamo.

Naš organizam funkcionira kao jedinstveni sustav i sistem, kad nešto radimo potrebno nam je određeno vrijeme da se tijelo i um i duh prilagode novoj situaciji i postignu svoje prirodno stanje - jedinstvo..to je toliko normalno, ne treba ga tražiti ono je tu stalno sa nama, samo ga osvijestite sada i kad god nešto radite prepustite se tom jedinstvu i to je to.

Na taj način ćete uvidjeti da možete sve duže i duže biti svjesni jedinstva i konačno ćete steći sposobnost stalnog ujedinjenog postojanja.

Jedinstvo uma, tijela i duha je u stvari svjesnost na taj trenutak - to vam se događa svakodnevno u nekom trenutku dana ili noći, to je prirodno i nije rezervirano za velike mudrace i mistike.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS