OBNOVA ENERGIJE

 
 - OBNOVA ENERGIJE - OBNOVA ENERGIJE - OBNOVA ENERGIJE  -

Predstavljam vam jednu jednostavnu vjezbu za obnovu nase osobne energije. Tu sam vjezbu osmislio jos davne 1988. ili tu  negdje i koristim ju redovito sve ove godine sa  odlicnim rezultatima.

Takodjer  ju koristim na treninzima  sa mojim ucenicima. Vjezbu sam osmislio u skadu sa mojim istrazivanjima o tome  kako postici harmoniju i  jedinstvo sa svojom okolinom i sa samim sobom. Uz to htio sam efikasno ubrzati oporavak nakon intenzivnog  vjezbanja  i dovesti u ravnotezu ponekad preagresivne energije koje se javljaju u treningu borilackih vjestina.

Na tom tragu i ujedno shvacajuci da je sve oko nas energija, ponekad  vidljiva a ponekad nevidljiva, te da je ta energija u  svemu sto vidimo i ne vidimo, te da nam neprekidnno dolazi i iz svemira i iz zemlje, doslovno iz svega sto nas okruzuje, smislio  sam, sto se kroz sve  ove godine pokazalo, super efikasnu vjezbu.

Samo prije svega morate shvatiti da je sve energija, i da smo  svi  mi  energetska bica. O tome imate mnogo znastvennih istrazivanja koja su danas dokazana, ali da bi nam sve to vrijedilo treba samostalno upraznjavati i uvjezbavati te znastvene rezultate.

Neovisno o znanosti,, ovo znanje je drevno znanje. Znale su ga civilizacije tisuce godina prije nas pa tako i mi, to znanje jednostavno je u nama, samo treba otvoriti um i duh i to je sve.

Vjezba:
Nemojte nista brojati, samo disite i kad osjecate da vam je dosta satnite, uzivajte u energiji.

1. dio  - UDAH
Stanite uspravno, noge u sirini kukova, opustite ruke pored tijela, napravite izdah na usta bez forsiranja, zatim polako - u svom prorodnom ritmu udahnite kroz nos, istovremeno podizuci ruke savijene u podlakticama, dakle podizete samo podlaktice, prsti otvoreni, dlanovi okrenuti prema vama, pokusajte zavrsiti udah i pokret podlakticama i dlanovima u isto vrijeme, podizete podlaktice dokle god je to prirodno moguce.



2. dio- IZDAH
Nakon zavrsenog udaha, okrenite dlanove prema naprijed dok su podlaktice i dlanovi u gornjem podignutom polozaju, zatim pocnite izdah na usta sa istovremennim spustanjem dlanova i podlaktica prema dolje. Pokusajte zavrsiti izdah i pokret rukama u isto vrijeme.  I onda sve ponovite ispocetka.


3. dio - VIZUALIZACIJA
Prilikom udaha vizualizirajte si zivo i u boji, energriju, iz vama najblize okoline koju vidite, kako ulazi u vas kroz nos i kako vam puni i obnavlja cijelo tijelo od glave do peta i noznih prstiju. Prilikom izdaha vizualizirajte kako iz cijelog tijela, pocevsi od noznih prstiju i peta pa prema gore izbacujete potrosenu energiju van.

 
4. dio - HARMONIJA
Nakon nekoliko ciklusa udaha i izdaha, obicno  nakon 10 pocnite vizualizirati kako u sebe primate energiju zemlje na kojoj stojite, energiju trave koju vidite ispred sebe, energiju drveca i lisca, energiju, raznih biljaka koje su vam u vidokrugu, energiju zraka koji je oko vas, energiju oblaka koje vidite, energiju neba, sunca, mjeseca, zvijezda (ovisno o tome u koje doba dana vjezbate i gdje), energiju cijelog svemira koliko god ga velikog mozete zamisliti, energijiu cijele zemlje i njenih dubina. Nakon nekog vremna samo  ostanite stajati u harmoniji.



Moje iskustvo sa ovom vjezbom je fenomenalno. Nevjerojatno je kako smiruje uzburkane energije, kako smiruje stres, kako doslovno donosi oporavak skoro trenutno, kako donosi ushit i stvarni osjecaj povezanosti i harmonnije - sklada sa univerzumom i zemljom kada ju izvodite u prirodi.

EKSPERIMENT
Pokusajte svoju vizualizaciju prosiriti jos dalje na nacin da vizualizirate kako ta Energija koja ulazi u vas lijeci neki problem koji imate, neku ozlijedu i sl...i budite uporni. Svaki udah energija koja ulazi u potpunosti izlijecuje, izdah potrosena energija van. Pokusajte upurno i svakodnevno, ovdje rezultat nece doci brzo ali vjerujem uz veliku upornost rezultat bi mogao biti potpuni uspjeh. Vasa masta i znanje su jedina granica u ovoj vjezbi.

Za brzi oporavak nakon sresa i napora, samo disite sa osnovnom vizualizacijom punjenja energijom koja obnavlja i izbacivnjem potrosene enrgije van, nakon 10 udaha i izdaha osjetit cete poboljsanje, nakon 20 brzu obnovu energije.

Mozete vjezbati bilo gdje, nema pravila i ogranicenja. Pokusajte i mislim da ce vas rezultat oduseviti.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS