CROBRAN PREDSTAVLJA: ROŽA

DANAŠNJI HRVATSKI RATNIK ROŽA

Duga Resa. Heroj Domovinskog Rata, vojni specijalac, izvidnik, kasnije časnik i dalje profesionalni vojnik, koji uvijek radi na sebi i na svom borbenom i duhovnom usavršavanju.

Stari nadimak Roža. U Domovinskom Ratu je prošao razne bitke i što je najvažnije zahvaljujući velikoj duhovnoj snazi i svojoj vjeri i vjerovanju uspio je kroz najveće opasnosti i bitke i minska polja vratiti sve svoje ljude koje je vodio.
Ako postoji mjera za poštenje i dobrotu to bi mogla biti Roža ali on je mjera od recimo 100 000 a ne od jedan. Roža je da ga ukratko opišem sve dobro i ništa loše, ali ratnička čvrstoća je uvijek tu.
Nas dva smo često razgovarali o borbama i treninzima i taktikama tehnikama te učili jedan od drugoga a i poznamo se cijeli život tako da nam ti razgovori nisu bili teški i nismo imali nikada lažni ponos da nam smeta u tim razgovorima.
Jednom tako nakon nekog borbenog pakla sretnemo se mi i nakon oduševljenja jer smo oba živi i zdravi, kaže on meni ovako: - Gogi, uopće se nisam bojao za sebe ali za dečke jesam i stalno sam molio Boga da ih sve sačuva, da ih sve sigurno vrati doma iz akcije i uspio sam, nitko nije stradao.
Toliko je veliko srce istinskog Hrvatskog Ratnika. Uvijek je brinuo za svoje ljude, za sebe ne. A i što se ustanovilo na njegovom slučaju: ako iskreno zatražiš ostvarit će ti se.
Od Rože u Crobran vještine donosimo: veliku smirenost uslijed najtežih i najopasnijih situacija. Hladna glava, čvrsto srce, iskrena dobrota i vrhunsko znanje. Velika fizička izdržljivost i čvrstoća, duhovitost i humor, te nesalomljiva volja Istinskog Hrvatskog Ratnika.
Roža je i danas aktivan u svom samousavršavanju, trči, vježba, puca, ne zapostavlja svoje ratničke vještine i znanja. Zato je Roža još uvijek Hrvatski Ratnik, aktivan i ne predaje se.
O Roži bi mogao pisati još puno toga, ali nema potrebe, osim zaključka: Istinski Hrvatski Ratnik Istinskog Hrvatskog Ratničkog Duha. I to je dovoljno.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS