PSIHOFIZIČKE KVALITETE KOJE POSTIŽEMO TRENINGOM CROBRAN VJEŠTINA

Vježbači Crobran Vještina - kako odrasli tako i djeca - upornim sustavnim treningom razvijaju, poboljšavaju, povećavaju i neprekidno usavršavaju slijedeće psihofizičke kvalitete:

Spretnost - razvija i brzinu mišljenja pod stresom!

Brzina - razvija i koncentraciju pozitivne namjere!

Brzina akcije i reakcije - razvoj velike brzine kretanja u akciju i velike brzine kretanja u reakciju na vanjske podražaje bilo zbog opasnosti ili zbog postizanja cilja, ili zbog dostizanja znanja u školi, na fakultetu, ili odrađivanja poslova.

Koordinacija - razvija nove motoričke programe u mozgu i živcima - razvija sposobnost snalaženja u životu i inteligenciju!

Fleksibilnost tijela - razvija moć opuštanja, prilagodbe i mirnoće uma i duha!

Reorganizacija stereotipa gibanja – rješavanje složenih zadataka unatraške, razvija inteligenciju i pamet, razvija sposobnost i daje moć sagledanja života iz različitih perspektiva!

Razvoj obje polutke mozga - vježbanjem lijevih i desnih strana u tehnikama - razvijaju se obje polutke ne samo dominantna - taj razvoj ima za posljedicu - brži, jači, moćniji um na svim poljima.

Snaga - razvija samopouzdanje i samospoznaju vlastitih mogućnosti i nemogućnosti!

Izdržljivost - razvija upornost i istrajnost u pozitivnim namjerama!

Tehničko znanje - razvija sve ove pojedine komponente u različitim omjerima ovisno o tehnikama koje se vježbaju i načinima na koje se vježbaju, uz to tehničko znanje je osnova za razvoj duhovnog znanja.

Čvrstina tijela - razvija zdravo tijelo i čvrsti zdravi nepobjedivi duh.

Znanje osnova anatomije, biomehanike, teorije treninga,  - dobivanje dragocjenog znanja o funkcioniranju svih mehanizama tijela i uma u treningu i mirovanju.

Znanje osnova sportske medicine - dobivanje dragocjenog znanja o ozljedama i sigurnosti, prevenciji i liječenju sportskih ozljeda!

Znanje osnova prve pomoći - dobivanje dragocjenog znanja o spašavanju ljudskih života!

Znanje osnova fiziologije vježbanja - dobivanje dragocjenog znanja o kemijskim reakcijama i akcijama koje se događaju u organizmu zbog vježbanja ili ne vježbanja.

Znanje osnova sportske prehrane - dobivanja dragocjenog znanja o načinima zdrave prehrane u sportu i pojačanim fizičkim aktivnostima.

Znanje osnova povijesti vještine i svoje zemlje-dobivanje dragocjenog znanja o prošlim vremenima, dostignućima, značajnim osobama koje cijenimo i kojima se divimo. Upoznavanja vlastite zemlje.

Znanje osnova mudrosti borilačkih vještina - dobivanje znanja i uvida u načine mudrosti borilačkih vještina - usvajanje kvaliteta univerzalne mudrosti i dobrote!

Znanje komunikacije - dobivanje znanja interakcije sa drugim osobama sa poštovanjem i pažnjom!

Moć koncentracije i fokusa pažnje - postizanje ogromne moći koncentracije i fokusa pažnje na zadane zadatke u učenju, igri, radu, akciji, rekreaciji ili urgentnim situacijama!

Moć duhovne spoznaje - dobivanje moći lakšeg sagledavanja duhovnih učenja bilo kojeg usmjerenja!

Moć percepcije i svjesnosti sebe i okoline- postizanje moći brze i efikasne percepcije samog sebe u prostoru i vremenu i percepcije okoline - sa svim elementima i subjektima - prijeteće situacije, opasne situacije, opasne osobe, zone sigurnosti, zone opasnosti!

Moć samoizražavanja kroz pokrete - moć efikasnog samoizražavanja svojih najdubljih pozitivnih iskona kroz umjetnost pokreta - borilačkog pokreta!

Moć stvaralaštva i umjetnosti - moć stvaranja novih kombinacija i kompilacija, novih načina umjetničkog izražavanja kroz svoju vještinu - mladi to često rade kroz spoj borilačkih vještina i plesa -pjevanja ili spoj vještina i crtanja - slikanja!

Moć uživanja u pokretima i mirnoći- postizanje moći uživanja u svakom trenutku života, u svakom pokretu u svakom mirnom dijelu dana!

Moć mirnoće duha i uma u stresnim situacijama -postizanje moći potpunog mira u stresnim situacijama - što poboljšava njihov uspjeh u školi, uspjeh u životu, i što garantira uspjeh u prevladavanju životnih teškoća i opasnih situacija!

Moć obrane sebe i drugih - postizanje moći da se stane i kaže ne nasilju, ne drogiranju, ne cigaretama, ne alkoholu, ne zlostavljanju, moć da se obrani, moć da obrani druge bez proizvodnje nasilja!

Moć pomaganja - sve ove kvalitete daju savršeno dijete koje može pomoći uvijek i koje želi pomoći kad god može!

Moć Volje- sav trening, teorija, praksa, mudrost i sva do sada navedena učenja njeguju čvrstu nepokolebljivu volju koja se razvija u sve veću i veću kako dijete ustraje na putu Borilačke Vještine i Umjetnosti.

Odgovornost i samostalnost - kroz sustavni trening svi mi rješavamo razne odgovorne zadatke koje odrađujemo samostalno i predano, ali oni to radimo sa voljom i željom pa tako jednostavno razvijajamo i odgovornost i samostalnost!

Samodisciplina i disciplina - kroz disciplinu na treninzima razvijamo svoju samodisciplinu koja nam govori da se moramo sami usavršavati samostalnim i dodatnim radom ukoliko želimo bolje napredovati, taj stav jednostavno prenosimo dalje u svoj život.

Higijena i zdravlje - upoznavanja i provođenje higijene tijela kako bi održali svoje zdravlje i čistoću.

Dobrota - ono što je najvažnije osoba koja vježba Crobran vještine postat će dobra osoba, dobar čovjek, humanista i zaštitnik.

Ove kvalitete se razvijaju spontano kroz trening Crobran Vještina i polako ugrađuju u nas same te nas na jedan fini način poboljšavaju na svim poljima. 



Primjedbe

MOST POPULAR POSTS