MISLI -TIJELO-SRCE-UM

 

PROMATRANJE MISLI

Sjedni ili lezi i  zažmiri i ne misli na ništa. Samo sjedi u udobnom položaju i čekaj. Misli će dolaziti i odlaziti – promatraj ih sa strane bez vezanja za njih samo promatraj i pusti ih na miru – ne rješavaj probleme, ne analiziraj se—samo promatraj i ništa drugo. Nakon nekog vremena dodaj u svoju svijest  - misao – TU I SADA – tu i sada i uživaj u tu i sada a sve misli i dalje pusti i promatraj i na kraju i tu misao: tu i sada. Promatraj misli i pusti ih neka idu, nemoj se zadržavati na njima i nemoj ih fiksirati – samo ih sa strane promatraj – ti si ti a misli nisu ti - ti ih promatraj sa strane—i ne miješaj se. Nakon nekog vremena misli će prestati stizati ili će ih biti jako malo – obriši preostale misli pokretom ruke i budi u stanju bez misli- stanju praznine i promatraj sad tu prazninu i što se događa – promatraj i promatraj bez miješanja, ako se misli pojave, bez napora ih obriši i promatraj bez misli. Nakon nekog vremena – protegni se, protrljaj oči, prostenji, udahni izdahni, protrljaj lice – otvori oči i kreni dalje u život i pobjede.

PROMATRANJE KROZ DIJELOVE TIJELA

1.     Sjedni, zatvori oči i promatraj i osjećaj prostor i energiju u:

2.     Sredinu dlanova, kroz vrhove prstiju, ručni zglobovi, zglob lakta, zglob ramena,

3.     Sredinu stopala, kroz vrhove prstiju, skočni zglob, zglob koljena, kukovi - zdjelica

4.     Scrotum – međica – more energije

5.     Donji trbuh – donja leđa – kralješnica u istoj visini –mjehur, crijeva, rezervar energije ispod pupka

6.     Želudac – kralješnica u istoj visini

7.     Plexus – kralješnica u istoj visini

8.     Srce – kralješnica u istoj visini

9.     Grlo i kralješnica u istoj visini

10.  Usta, nos, usne, zubi, brada - zatiljak

11.  Čelo, između obrva (treće oko) – iznad zatiljka

12.  Tjeme

13.  Iznad tjemena – duhovno more

Promatraj i osjećaj i u unutra i van i u daljinu i dubinu, i u svemir i u zemlju –osjećaj energiju u tim dijelovima, osjećaj i vidu ju- koje je boje, što radi—da li se vrti ili ...dodaj poslije i unutarnje organe i njihovo stanje. Također promatraj i misli koje ti dolaze i ne djeluj prema mislima, samo ih sa strane promatraj.

PROMATRANJE SRCA I UMA

Sjedni, legni, i promatraj otvorenih očiju ili zatvorenih, kako ti paše—promatraj svoje srce i njegove energije, promatraj svoj um i njegove energije, promatraj sada svoje disanje, nakon toga svoj unutarnji prostor u stopalima, pa svoj unutarnji prostor u dlanovima, pa svoj unutarnji prostor u razni trećeg oka (prostor čela između i iznad obrva) – promatraj i osjećaj taj prostor i njegove energije, zatim diši u svoje srce – osjećaj sreću svog srca, osjećaj sretnu energiju srca, zatim zrači tu energiju svuda po sebi, pa nakon nekog vremena zrači tu energiju kao laserskom zrakom prema osobi prema i u osobu kojoj želiš dobro, ljubav, zaštitu, zdravlje, izlječenje i pomoć, zatim zrači energiju svog srce prema cijelom svemiru- zrači, sreću, ljubav, radost, zdravlje, veselje, snagu...ihaaaa sve to i mudrost isto, pa opet promatraj prostor između obrva, pa disanje i disanjem izađi dođi natrag, protrljaj oči i lice, protegni se i idi u život i pobjedu.

Gogi

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS