TEŠKE RIJEČI

 Teške riječi su rukopisi o borilačkim vještinama, životu, svijetu, moralu, nemoralu, događajima i vježbanju. Teške riječi su rukopisi koje pišem već oko 24 godine. Nisu teški za čitanje niti za razumijevanje. Teške riječi su to zbog svoje tematike, simbolike i značenja tekstova. Teške riječi su moji najtajniji rukopisi, ali u njima ima puno dijelova koje mogu podijeliti sa svijetom i sa vama. Teške riječi se do sada sastoje od 10 knjiga.


 Knjiga prva: IZGUBLJEN U SVEMIRU

U svim ovim tekstovima primijetit ćete riječi borac, ratnik, borba i sl. Korištenjem tih riječi želim samo naglasiti intenzitet, čvrstoću i snagu namjere koja se projicira kroz moje rukopise. Riječi borac i ratnike su ovdje uporabljene zbog toga što svaki čovjek koji je na putu prosvijetljenja vodi jednu veliku borbu i to na raznim poljima. Prvo vodi borbu protiv samoga sebe, protiv svojih strahova, vlastitog egoizma i samodopadnosti, bola, negativnih utjecaja iz okoline, svijesti i podsvijesti.

Dobar borac ne smije dozvoliti da bude iznenađen, iznenađenje je uvijek šok za čovjeka. U borbi mora biti miran poput glatke površine planinskoga jezera. Površina takvog jezera je mirna, sjajna i nepokretna, ali se naslućuje njegova dubina. Takav mora biti i duh borca. Niti jedno osjećanje ne smije ugroziti površine i dubine njegovog duha.

Sa druge strane, jako je dobro proučavati reakcije iznenađenih ljudi. Ta reakcija uvijek govori istinu o stvarnoj ličnosti, svijesti, podsvijesti, temperament tj. jednom riječju o stvarnoj prirodi iznenađenih osoba. Govori i o načinu na koji će se pojedini ljudi suprostaviti izvoru iznenađenja.

Uz ta razmatranja uputno je i znati da lice koje prikazujemo u prisustvu drugih osoba nije naše pravo lice. Naše pravo lice prikazujemo samo onda kada smo sami ili onda kada mislimo da smo sami. Samo najjače osobe kao što su svete osobe, prosvijetljene osobe imaju snage stalno pokazivati svoje pravo lice svima bez ikakvih skrivenih misli i postupaka.

Svi koji se nečim bave u životu moraju znati da majstorstvo iziskuje jako puno: disciplinu, snagu uma i duha, volju, stanje ne odustajanja i ne predaje, vjerovanje, poniznost, moralnost, ljubav i kreativnost, te još puno toga što je uzaludno sada nabrajati. Ukoliko želite postati majstor bilo čega ovdje imate recept.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS