SAMOOBRANA ZA ŽENE 1


Samoobrana za žene je najzapostavljenija vrsta vježbanja u našem društvu. Nasilje nad vama ženama i djevojkama se događa svakodnevno. Nažalost skriveno od očiju policije i ostalih vrlih institucija naše divne države koje rade brzinom puža pa nam zlostavljane žene vrlo često pogibaju od nasilnih muškaraca ili drugih žena. Zlostavljanje i nasilje nije ponekad pitanje spola - ponekad druge žene zlostavljaju djevojke, djevojčice ili žene, ponekad se to radi u paru sa svojim muškarcem, ponekad to radi jedan ili više muškaraca.



Naravno, vi ste mudre, vi ste samodostatne, samostalne, uvijeku sigurnoj okolini....no ne želim vas strašiti i mislim da vam je dovoljno samo jednom pročitiati vijesti i crne kronike te da će te i same uvidjeti kako je u današnje divno vrijeme 21. stoljeća svakoj ženi prijeko potrebna samoobrana.

Pouzdano znam da je vaš najveći iskosni strah: "Što ako budem napadnuta, silovana, prebijena do smrti, što ako me on/oni unište i unakaze?" Majkama je navjeći strah isto to ali za njihovu djecu. Pogledajte samo malo donje službene statisitke i znajte da je crna brojka puno veća.

Svakih 15 minuta u danu, 365 dana u godini u Hrvatskoj je zlostavljana jedna žena, a s njom-s njima vrlo vjerojatno i barem jedno dijete. U 2012. godini ubijeno je 16 žena kao žrtava obiteljskog nasilja: ubojice-bivši dečki, supruzi, bivši supruzi, partneri, bliski rođaci. 


Greek Amazon Warriors. Large wall mountable sculpture bas-relief Enmore 2042 Marrickville Area image 1
Morate znati da je zlostavljanje i psihičko maltretiranje, uvrede, prijetnje bilo koje vrste, izgladnjivanje i tortura bilo koje vrste. Svako postupanje na koje ste prisiljeni zbog straha za vlastiti tjelesni inegritet, zbog straha od kazne, zbog straha od udaraca, zbog straha od fizičke odmazde ili zbog straha za život je zlostavljanje jednako kao i samo fizičko nasilje. Najteži oblici zlostavljanja završavaju sa silovanjem i ubojstvom ili raznim kombinacijama svega ovoga nevedenoga. Rasprostranjenost nasilja nad ženama je ogromna i nevjerojatna a problemi s kojima se i danas suočavamo  i dalje su vezani uz nizak broj prijava nasilja nad ženama. Razlozi neprijavljivanja su brojni:



  • strah od  počinitelja
  • dugi sudski procesi
  • niske kazne za počinitelje
  • nepovjerenje u nadležne institucije
  • strah da im nitko neće vjerovati
  • strah da će ih se okriviti za preživljeno iskustvo
  • osjećaj krivnje i odgovornosti
  • u većini slučajeva počinitelji su žrtvi poznate i/ili bliske osobe što dodatno otežava donošenje odluke o prijavi nasilja.

Službeni podatci Ministarstva unutarnjih poslova o obiteljskom nasilju:
Svi navedeni mogući razlozi, pridonose činjenici da se npr. seksualno nasilje ubraja u najmanje prijavljivane zločine s najvećom proporcijom tamnih brojki. Na 1 prijavljeno silovanje dolazi čak 15-20neprijavljenih slučajeva silovanja, dok kod obiteljskog nasilja na prijavljeno dolazi 10 neprijavljenih slučajeva.
Prema službenim podatcima policije, prema Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji od 2003. godine kada je donesen, svake godine prijavljeno je između 11 500 17 500 počinitelja, a broj žrtava takvih djela kreće se između 14 500 22 200, od čega su žene žrtve u 64 % do 71 % slučajeva, ovisno o godini. Što se tiče nasilničkog ponašanja u obitelji, prema Kaznenom zakonu (čl.215a), službeni podatci policije pokazuju da je svake godine prijavljeno između 1400 i gotovo 2000 kaznenih djela, pri čemu je oštećeno između 1500 2100 osoba, od čega su žene žrtve u 75 % do 80 % slučajeva.
Po broju žena koje su ubijene svake godine, iz podataka policije vidimo da se radi o zabrinjavajućem broju od 22 do 45 žena godišnje. Njihovi sadašnji ili bivši partneri/supruzi bili su počinitelji u 20 % do čak 65 % slučajeva.


Za mene su ovi podatci strašni a nadam se i za vas. Također se nadam se da ste svjesni da je vrijeme da poduzmete aktivne i stvarne korake u vašim životima kako bi se zaštitile, kako nikada ne bi trpjele niti bile izložene zlostavljanju i nasilju niti jedne vrste.

U srži mojih učenja krije se jedna vrlo dobra vijest za sve žene i djevojke zainteresirane za samoobranu: U jednom dijelu vašeg uma, tijela i duha vi već znate kako se efikasno boriti za život. Vi znate kako se instinktivno obraniti, preživjeti, zaštiti i boriti. Sada je samo vrijeme da te instinkte izbacimo u prvi plan. 

Znam da možda mislite sami o sebi, ma teško je to - ne mogu ja to, nije to za mene, ne mogu se ja zaštiti od jačih muškaraca ili od onog mog luđaka...MOŽETE--MOŽETE--MOŽETE I MORATE! MOLIM VAS DA MI VJERUJETE - MOŽETE. TO VJEROVANJE ĆE VAM NEGDJE SIGURNO SPASITI ŽIVOT.

Vi to možete- vi ste ŽENE a žene su nekoć vladale svijetom, žene su nekoć bile ratnice i borci - žene su vodile  narode i nacije--žene su čak dovele Hrvate u Hrvatsku...stoga vi u vašim genima imate ratničko naslijeđe žena ratnica iz prošlosti. Kaže se prošlost---ali ta prošlost nije "prošla" ta prošlost--ti instinkti žive u vama i dan danas.

Sjetite se samo kako ste bile neustrašive u nekom periodu svoga djetinjstva kad ste se zaigrale i radile nešto što bi danas kao odrasle smatrale vrlo opasnim pa čak i nemogućim. To su vaši ratnički geni bili tada na djelu ali kroz dječju igru. U vama je skriveno znanje i sposobnosti drevnih ratnica koje su VLADALE SVIJETOM--jer su bile iste kao i vi: mudre, pametne, samostalne, samodostatne, lijepe i močne. One su imale MOČ i ZNANJE I VJEŠTINU a imate ju i vi. Nikada to nemojte zaboraviti.



Nikada nemojte priznati muškarcima njihovo mišljenje o vama...da ste vi žene dobre samo za kuhinju i krevet. To je i dalje nažalost mišljenje većine muškaraca u Hrvatskoj. No, neznam da li ste ikada primjetili kako ti svi vrli mačo muškarci kada sretnu močnu i jaku ženu, podviju repove, nemaju riječi koje bi beknuli u krivo i očit je njihov strah od takvih žena. Takve žene možete postati i vi vježbajući Instinktivnu Samoobranu.

Vrijeme je da vi žene u svojim životima napravite radikalni zaokret. Vrijeme je za hrabri novi pristup koji će izvježbati vaše duboke instinkte i korjene. Što ako je moguće da umjesto nježnog ustrašenog bića postanete neustrašive? Što ako je moguće da postanete žene svjesne da se možete zaštititi u svakoj situaciji? Što ako je moguće da postanete čvrste neuništive žene a i dalje dame i nježne? Što ako je moguće da baš vi postanete žena opasna po život ako je napadnuta? Ja vam kažem da je sve to moguće i pokazat ću vam i naučiti vas kako. Vi same ćete svjedočiti da potencijalni zlostavljači odjednom idu oko vas u velikom krugu zbog toga jer osjećaju LAVICU u vama. Vjerujte mi, niti ja se ne bi borio sa lavicom a kamoli da ju napadnem bez razloga.

Najveći problem u svim samoobranama je strah---strah je jednako i muškarce i žene ako su žrtve. Ja vam garantiram da je moguće strah pretvoriti u vatru, u neustrašivost, u totalnu opasnost po napadače i zlostavljače.

Ukoliko vas nisam uspio motivirati, evo još malo. 2011. godine proveo sam 200 dana u Afganistanu- zemlji gdje žene nemaju nikakva prava prema našim civilizacijskim normama. Tamo sam vidio svašta ali sam između ostaloga vidio i surađivao sa ženama ratnicama iz Američke i Švedske vojske. To su žene ratnice-vojnici koji idu na teren i u misije jednako kao i njihovi muški kolege. One tamo vode dvojaku borbu i užasno su jake. Vode borbu protiv neprijatelja i nažalost protiv svojih muških kolega koji ih uvijek gledaju kao meso za "one stvari." Što se tiće posla svaka od tih žena je uvijekjednaka a ponekad i bolja od svojih muških kolega.



Kao član moga osobnog tima sa nama je također bila žena ratnica- Hrvatski Vojnik-Heroj --od milja smo ju zvali Lara-po Lari Croft---no to je ozbiljna gospođa srednjih godina koja je sa nama izvršila i išla u svaku misiju-pazeći na nas i naše ozlijede. Naravno tamo sam od naših ljudi čuo svakave stavove o ženama sa puškama i one su se stalno morale boriti protiv raznih glupih stereotipa. U takvim sitacijama imele su moju veliku podršku a u jednoj stvarnoj situaciji gdje je trebalo spašavati ranjenog kolegu imale su hladnu glavu i bile bolje od većine muškaraca tamo prisutnih. Tako da vi žene jeste močne i neustrašive unatoč strahu i opasnosti. Ja mislim da se samo morate odlučiti da takve postanete i poduzmete akciju u tom smjeru. Jedna od akcija je vježbanje Instinktivne Samoobrane.

U Instinktivnoj Samoobrani kriju se odgovori na pitanje: što ako? Odgovori na sve strahove i na sve situacije. U vama tinja vatra ženstvne snage drevnih ratnica. Da li ste spremne probuditi taj plamičak da postne vatra, da postane neuništiva vatra koja daje snagu, neustrašivost i neuništivost. Ako ste spremne. Dođite na trening i sve ostalo će biti povijest a vi ćete postati zvijezda vaše budućnosti.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS