SAMOOBRANA ZA ŽENE 2

PRAKTIČNE VJEŽBE I NAČINI



Praktična strana i načini vježbanja Samoobrane za žene su vezani za trening Instinktivne Samoobrane ali ne po programu za zvanja nego po principima, tehnikama, taktici i načinima vježbanja. To znaći da ćete u vašem treningu samoobrane za žene odmah početi sa najefikasnijim borbenim vježbama koje će vas odmah nakon prvog treninga---da--nakon prvog treninga osposobiti da se obranite u određenoj mjeri. Ovo nije samoreklama i evo zašto:

Kao što sam već naveo u prvom članku, vi znate već sve što treba, sve to imate urođeno u vašim instinktima i u unutarnjoj dubini vašeg bića. Ja sam tu samo kao vodić koji će vam pokazati kako da osvjestite svoje drevne instinkte i spontanost. Zbog toga je moguće da već nakon prvog treninga ostvarite vidan rezultat i svjesnost svojih mogučnosti. Naravno ne govorim ovdje o nekim nemogučim čudima ali govorim o tome da ćete odmah naučiti kako izbjeći sukob, kako se izmicati, kako biti neuhvatljiva, kako eskivirati napad i napadača te pobjeći u sigirnost, kako udarati najače što možete i u isto vrijeme i precizno i efikasno...sve to ćete vi ...ne ja --nego vi izvući iz sebe na vašem prvom treningu---bez da morate vježbati stotinama i tisućama puta ili godinama i godinama da bi se mogli obraniti.



Naravno, što više treninga, što više ponavljanja i različitih situacija to bolje. Zato smo tu, da treniramo sve više i više. No moram vam naglasiti praktičnu efikasnost samoobrane za žene vježbajući po principima i načinima Instinktivne Samoobrane. Uz trening goloruke borbe, vježbat ćete i vježbe sa oružjem od preklopnih i drugih noževa do palica, sklopivih palica, prikrivenog oružja, improviziranog oružja (to su svi predmeti koji su vam u datom trenutku nadohvat ruke - npr...torbice, sprejevi, kartice, novčanici, magazini i časopisi, čaše, flaše, krigle, pepeljare, kišobrani kuhinjski pribor i drugo....


Vježbanje se odvija postepeno od lakših prema fizički zajtjevnijim vježbama i kombinirano je sa vježba snage i izdržljivosti, čvrstoće, brzine i eksplozivnosti...tako da kroz trening dobijete razvoj cijelog tijela na više razina i načina. To je vrlo važno za efikasnost borenja prilikom samoobrane ali uz to ima i odličan fitnes efekt, pa vam pomaže i u održavanju željene tjelesne težine, čvrstine tijela, boljeg držanja i otpornosti na stres.

Da bi sve to bilo realno sve samoobrambene situacije osim u sigurnosti dvorane vježbaju se i u stvarnim prostorima po nekim scenarijima. Na primjer u kafiću, na stepeništu, oko i u automobilu, u liftu, na ulazima u kuću, stan, unutar kuće i stana, dvorišta, mračnih kutova te iz raznih nepovoljnih položaja...sjedeći, klečeči, ležeći i tako dalje...

Cilj svih tih vježbi je da budete spremne na najgora, najžešća iznenađenja i situacije, naravno da ih efikasno preživite te sretno idete dalje svojim putem.



Važnije od sveg tog fizičkog vježbanja je PSIHOLOŠKI MENADŽMENT Instinktivne Samoobrane. Ovaj izraz - Psihološki Menadžment znači svjesno modeliranje (oblikovanje) vaših dosadašnjih psiholoških stavova, uvjerenja i mišljenja u nove borbene instinktivne stavove i uvjerenja pomoću kojih ćete postati neustrašivi borac, žena nesalomljive volje i karaktera. Ali, i puno opasnije ljudsko biće. Pri tom se vi ne morate odreći vaših mišljenja i stavova o životu - ovdje se radi o zamjeni straha u neustrašivost.

Psihološki menadžment je sistem pripreme vašeg uma na sve situacije i posljedice prije, za vrijeme i poslije eventualnog sukoba. To nije ništa komplicirano niti posebno. Vrlo jednostavno, radi se o izmjeni vaših stavova i mišljenja o određenim situacijama, te o ugrađivanju dodatnih neophodnih stavova i mišljenja za efikasno borenje. Na kraju sve to dolazi instinktivno i nemate potrebe ništa pamtiti, bitno je naučiti princip na kojem radi PSI menadžment. Kada to uspijete, a uspjet ćete, onda ste naoružani sa vrlo moćnim psihološkim oružjem koje vam daje prednost u sukobu bilo koje vrste.



PSIHOLOŠKI MENADŽMENT SE SASTOJI OD:

1. AGRESIVNOG MENTALNOG STAVA,
2. OFENZIVNE LINGVISTIKE,
3. PRVOG UDARA,
4. AGRESIVNOG PSI MENADŽMENTA,
5. BOL, STRAH, RAZUMIJEVANJE STRAHA,
6. RAZVOJ AGRESIVNOSTI,
7. STANJE NE PREDAJE,
8. ALATI I CILJEVI,
9. TAKTIKA,
10. PRIPREME U IS-u,
11. DRIL VJEŽBE
Posebni treninzi za razvoj Psihološkog Menadžmenta do sada su se pokazali odlični u stvaranju - žena od akcije - a to znaći da nakon par takvih treninga žene vježbačice uočavaju promjene u svojim mišljenjima, stavovima, odošenju prema drugima i kako se drugi odneose prema njima---pozitivne i velike promjene.

Ove vježbe vas transformiraju u osobu od akcije--u osobu koja misli proaktivno a ne pasivno i obrembeno a to je vrlo važno i za svakodnevni život i za situacije samoobrane. Uz sve ove ozbiljne teme naš trening samoobrane za žene je ipak zabavan i opušten i nije ustrojen na zapovjednoj liniji i strogoći nego na vašoj samodisciplini i volji.

Eto ukratko, na ovaj način vi možete postati žene lavice, žene sa probuđenom vatrom neustrašive hrabrosti, žene koje imaju moć, sposobnosti i vještinu. Kao takve vi držite moč samozaštite u svojim rukama.

Pozdrav svima!
Gogi

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS