CROBRAN MUDROST

VAŽNOST MUDROSTI


Zašto toliko inzistiram na mudrosti. Zato jer te jedino mudrost drži na ispravnom putu, zato jer jedino mudrost stvara Istinskog Ratnika koje je sve dobro i ništa loše i zato jer mudrost omogućuje zdrav i sretan život. Mislim da je to dovoljno. 

Svakodnevno proučavanje mudrosti dovodi do novih znanja i saznanja u svim sferama života - duhovnim, fizičkim, intelektualnim, zdravstvenim, sigurnosnim, metafizičkim - iliti paranormalnim i svim ostalim sferama koje si možete zamisliti. Mudrost je temelj ispravnosti i temelj svega u Crobran vještinama. Bez te mudrosti bili bi samo jaki i tupi i slijepi a mislim da to nitko ne želi.

Pusti mudrost u sebe, bez napora, bez grča. Mudrost djeluje uvijek, samo ju proučavaj.

Zato evo još malo mudrosti za proučavanje i studiranje. Izreke Crobran Vještina -Izreke Gromovitih Vještina - Izreke Majstorice Munje i Majstora Groma, Izreke Majstora Gorda - ukratko:

Crobran Mudrost

Tada se iznad majstora pojavi dobra mala vila, ..puf sva u zelnom i zvjezdanom oblaku i kaže mu: "Nema demona jačeg od Majstora Crobran Vještina", te puf nestade kako je bila i došla. Majstor je kimnuo glavom maloj vili i krenuo dalje svojim putem.

Ukoliko želite uspjeh budite uporni kao more koje neprestano udara u obalu i udara i udara, nekad jako, nekad srednje , nekad skros lagano. Tako i vi budite kao more. Uporni kao more!


Sjetio se kako mu je otac govorio – čvrstoća, snaga, brzina, izdržljivost i opuštenost sve je to jednako važno i sve to moraš vježbati. Sad je vidio zašto je to otac uvijek govorio.


...i danas smo prijatelji jer ja kad se borim neprijatelja nemam.


Velik otpor mala vještina! Velika vještina nadilazi napore!


Velik otpor mala vještina! Velika vještina nadilazi napore!


Podcjenjivanje donosi propast, a sama snaga ničemu ne služi. Mudrost i Snaga, Snaga i Mudrost idu ruku pod ruku. I još nešto mali, ako ikada shvatiš tko sam, pronađi me i rado ću te podučiti.


 Ne podcjenjuj nikada i nikoga - Uči od starih!


Ne uništi, ne ubij, ne polomi, dobrota! Veliko znanje, velika vještina!


Momci, nije stvar ni u snazi, ni mladosti, ni brojnosti, stvar je u dobroti i vještini, a vi koliko vidim niste ni dobri ni vješti, zato bježite sad.“


Žrtva napada se uljudno zahvalio starom majstoru i pitao ga: Majstore kako se zovu vještine koje vi vježbate? Stari majstor mu je polako odgovorio: „Ono što ja vježbam cijeli život može se zvati Vještine Prirode ali vi iz Hrvatske bi trebali znati što znači kad vam netko kaže Gromovite Vještine jer samo je Jedan koji vlada Gromom.


Vježbajući cijeli život sa potpunom predanošću stari majstor je vrlo lako pobijedio četvoricu napadača. Vještina uvijek radi, rekao bi taj majstor nije to pitanje borbe, to je pitanje vježbanja sa vjerom.


                                          NEMA PREDAJE- I TO SADA ILI NIKADA? 


Majstor Zec je tada izrekao legendarne riječi: „Gospodo (mada to nisu bila nikakva gospoda) OTETO – PROKLETO. Ništa od toga meni ne treba.“ Zato je bio i ostao živuća legenda.


Obitelj je sve i djeca su sve blago ovoga svijeta! Ako se ne slažete sa tim bit će polomljenih kostiju a one neće biti moje.


Obitelj je sve! 


Na rastanku Majstori su mu rekli: Prinče ti si budući kralj, ali kako i koliko češ vladati ne ovisi samo o tvojoj snazi nego i o Mudrosti. Mudrosti da nadvladaš sve prepreke i neprijatelje kako mačem tako riječima i djelima. 


U Gromovitim vještinama koje vježbamo imamo učenja koja govore: Kad si u opasnosti, smiri se i progledaj, čovjek mirnog duha uvijek pobjeđuje u opasnim situacijama. Kako mi tamo učimo tako sam i ja tu napravio…


Sve su uradili kako su učili na svom treningu, bez straha i samo sa mislima o tome kako će pomoći jedni drugima, kako će preživjeti, zaštititi, pobijediti i kako se neće predati.


Hrabar je onaj koji vlada strahom! 


Dobrota gdje god se pojaviš, to je istinska moć!


Bez mudrosti snaga nema smisla! Snažan i mudar to je to!

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS