RAT - VODITI RAT - RAT

VODITI  RAT
Crobran Ratniče!!!!!!!!!!!!!



Čim prestaneš voditi rat, otvorit će ti se sva vrata!

Sva se vrata otvaraju ako prestaneš voditi rat!

Crobran Ratnik ne vodi rat!

Crobran Ratnik Vodi Mir!

Crobran Ratnik je čvrst!

Crobran Ratnik ne ratuje!

Crobran Ratnik djeluje i ne djeluje ali nikad ne ratuje!

Rat je zlo!

Vodiš rat, zlo vlada tobom!

Rat je zlo!

I Najmanja loša misao prema drugima je Zlo!

Crobran Ratnik nije Zlo!

Crobran Ratnik je Svjetlo!

Crobran Ratnik je Dobro!

Crobran Ratnik je uvijek Dobrota!

Ulovio me prebac prije par mjeseci, u ušao sam u ratni mod, te zapeo  u tom ratnom razmišljanju. Počeo sam voditi rat protiv svih, od početka do kraja svih. Naravno taj rat nije donio ništa dobroga, samo nove sukobe, nove stresove.

I tada sam odjednom prosvijetljen Crobran Mudrošću shvatio: Gogi prestani i sve će  bit dobro, i prestao sam voditi rat, i sve je postalo bolje, i posao i obitelj i osjećaj mira se ponovo vratio k meni.

Zato nemoj voditi rat sa svojom okolinom, ni sa svojom državom ni sa tuđom državom, ni sa svojim ljudima, ni sa tuđim ljudima. Nemoj voditi rat ali budi Ratnik.

Ratnik nije onaj koji  vodi rat – bilo kakav, svoj osobni ili tuđe, mali ili veliki, pravi rat ili neki  zamišljeni rat. Ratnik je onaj koji ne vodi rat. Ratnik vodi mir, voli mir, želi  mir i ima savršeni mir samo ako ne vodi rat.

Crobran Ratnik usred najvećeg rata zato ima savršen mir, jer on Vodi Mir ne rat, jer on je dobro, ne zlo! Ali on je čvrsti ratnik unatoč tome!

Gdje se taj rat vodi i ne vodi? U našem umu. Tu se vodi rat, tu se ne vodi rat. Samo tu, od tuda sve počinje! Rat je Zlo! Imaš li rat u umu, tobom vlada zlo!
Zato jednostavno ne vodi rat i bit ćeš dobro!


Kada Crobran Ratnik ima Mir u sebi niti jedna borba ga ne može preuzeti u rat. Makar morao ubijati protivnike do koljena u krvi, i dalje on nije rat.
Ubijanje neprijatelja u borbi na život i smrt, u borbi za obranu zemlje, u borbi za obranu nejakih i nemoćnih, ako se mora desiti nije stvar rata, to je stvar prvo preživljavanja, drugo nebeske pravde!

Zato Crobran Ratnik nema žaljenja za svojim djelima, jer su ona uvijek ispravna.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS