CROBRAN HRVATSKA BORBENA UČENJA PREDSTAVLJAJU

DANAŠNJI HRVATSKI RATNIK TOMI



Duga Resa. Heroj Domovinskog Rata Tomi. Hrabar, neustrašiv, iskusan, dobar i pošten. Uvijek na visini svakog zadatka. Nikad se nije povlačio iz borbe uvijek je njegovao stav ne predaje i vjere u bolju budućnost. Tomi je ratnik stare škole, koji puno ne priča, više je duhovna i zamišljena osoba ali i osoba od akcije. Preživjevši mnoge ratne nedaće bez straha, bez mržnje, uz domoljublje, hrabrost i mudrost otvorio je sam sebi put da postane i postao je današnji Hrvatski Ratnik. 

Tomi je čovjek koji se ne boji ni mina kojih je razminirao na stotine čineći našu Hrvatsku na taj način sigurnijom, boljom i ljepšom za sve nas. Čvrst kao stijena, šutljiv i opasan, u ta davna ratnička vremena. Ratnik na kojeg se uvijek i danas možeš pouzdati.


Tomi je i dalje Hrvatski Ratnik koji danas obučava mlade ljude u planinarstvu i alpinizmu, održava planinarske škole i ture, kao pripadnik planinarskih i drugih udruga spašava unesrećene ljude zajedno sa GSS-om, MUP-om i Vatrogascima. 

Tomi je legenda hrvatskog planinarstva i jedan od najboljih poznavaoca Hrvatskih planina. Zovu ga i Vuk Planina, ili dobri duh planina. Unatoč godinama ovaj Hrvatski Ratnik pokazuje ono što ću opisati negdje u drugim enciklopedijama ali možemo i ovdje spomenuti. Stari Majstori.

Jednom smo imali zgodan susret on i ja. Dolazim ja sa postrojbom Interventnih policajaca na mjesto gdje prosvjeduju Hrvatski branitelji i malom šatoru ispred zgrade Sabora RH. Tom prilikom netko od tih branitelja viče: -  stižu specijalci, sad će nas tući. - Tomi izlazi van iz šatora i prvi staje tamo ispred…hrabar kao i uvijek, a ja sa velikim osmjehom prilazim k njemu i vičem: - Di si Tomi i reci tvojima da ne mlate gluposti, niko nikoga ovdje neće tući-…Tomi se nasmijao iskreno, i naravno rukovao se samnom i rekao e, Gogi sad kad si ti tu naravno da niko nikog neće tući… naravno mi unatoč mojoj službi zbog taktičkih odnosa sa prosvjednicima završavamo u prigodnom kafiću na kavi gdje sam ih sve pozvao….i kreću priče o problemima i starim dobrim vremenima i nema više tenzija priča o tučnjavi i sličnih gluposti. 

Tomi kao već i ja, spada u kategoriju starih Majstora ali sa njim se ne možete baš natjecati u penjanju planinom, on je na planinskim stazama kao mladić, penje, skija, spušta, planinari, alpinira, ratnički duh ne predaje daje mu snagu i energiju za stalni napredak i usavršavanje i znanja i sposobnosti i vještina. Uz sve to Tomi je uvijek u svom gradu u organizaciji i provedbi pozitivnih događaja, koji su uvijek naravno ekstremnog karaktera, ka što je je božićno spuštanje rijekom Mrežnicom u kanuima i slični događaji koji obogaćju život njegovog grada. 

Tomi je istinski učitelj posebnih planinarskih vještina, spasilac velikog srca i istinski Ratnik koji nikada ne odustaje. Tomi je kao stari majstori iz filmova, možeš ga naći samo negdje na planinskim stazama ili sresti u kojem planinarskom domu…uvijek u akciji uvijek u tim prekrasnim planinama. Dobrota srca i duše, duh ne predaje, vrhunsko znanje i sposobnosti, i naravno domoljublje veće od njega samoga su.

Pokušati naći Tomija u gradu skoro je nemoguće, uvijek je na planinama, na Velebitu ili negdje drugdje. U davna vremena odradio sam sa njim podosta borbenih treninga i učio od njega. Tada su ti ljudi trenirali po pravilima stare škole, pošteno, čvrsto, užasno čvrsto. Svaka tehnika kad ju izvježbaš bila je potencijalno smrtonosna. Sa takvom ekipom i Tomijem imao sam čast biti i i dio obrane naše zemlje. Naravno, Tomi je zbog svoje vještine prilagođavanja i danas uspješan Hrvatski Ratnik, jer nije dozvolio da ga samo čvrstina uništi. Ali, ali, ako nešto krene u krivo u njegovoj blizini, čvrstina stare škole je odmah u prvom planu i bolje je tada biti na strani dobrote i ispravnosti.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS