TEŠKE RIJEČI - KNJIGA 5 - BEZIMENO 4




NEKE JEDNOSTAVNE VAŽNE NAPOMENE

Osjeti svoju okolinu - osjeti prirodu.
Na našoj planeti postoje posebna mjesta koja zrače dobrom i pozitivnom energijom - nauči ih osjetiti, kada to uspiješ možeš na takvim mjestima vježbati i trenirati te iskoristiti zračenja zemlje i neba za svoj ubrzani razvoj. Kako to osjetiti - jednostavno - prepusti se, bez otpora osjećaj prirodu oko sebe, gledaj energije u svemu - sve što vidiš ima energiju i možeš u vidjeti - samo trebaš gledati. Gledati bez gledanja, piljenja i napora - prirodno opušteno gledaj, prirodno opušteno osjećaj i to je to. Tava mjesta u Hrvatskoj su izvori, pogotovo izvori rijeka, to su kako ja kažem čarobna mjesta - gdje je se osjeti jaka pozitivna energija. Takva mjesta u Hrvatskoj su i planinski i brdski vrhunci te šumski proplanci. Istražujte to. Stare crkve - Starohrvatske crkvice su također građene na takvim posebnim mjestima.
Naklon
Naklon prije treninga mjestu gdje se trenira, naklon poslije treninga, naklon trening partnerima i učiteljima - nije to samo istočnjački način odavanja poštovanja. Moj naklon je star pozdrav i uvijek su prava gospoda kad su željeli iskazati poštovanje koristili naklon kao pozdrav. Naklon kultivira poštovanje okoline, ljudi, prostora, vremena i svemira, naklon nas uvodi u svijet Borilačke Umjetnosti. Naklon vam je kao ulaz kroz vrata, ulaz u svijet poštovanja, vještine, mistike, čarolije energije, humanosti i ljudskosti.

Penjanje na planine
Osim što vam penjanje jača noge ravnotežu, penjanje pospješuje duh, promovira vjerovanje u nepobjedivost duha jer koliko god da je planina velika - ona je ipak samo mali humak ispod neba i nema razloga zašto se čovjek ne bi na nju mogao popeti. Hodanje planinama u potpunoj tišini, savladavajući teške prepreke te vježbajući u planinama razvijamo sva što se može razviti u ljudskog bića.

Putovanja
Svi Borilački Umjetnici cijene putovanja. Kako ćeš zavoljeti svoju zemlju - najbolje - putujući po njoj, kako ćeš upoznati svoju zemlju - najbolje putujući po njoj. Ljubav prema domovini se razvija putovanjima po domovini upoznavajući njene ljepote, vrednote, ljude i raznolikost. Naravno na putovanjima se stječu i nova poznanstva.

Hladne kupke
Kupajući se u hladnoj vodi -pod tim mislim rijeci ili moru, te vježbajući na snijegom pokrivenom tlu bosih stopala tijekom zime pomaže jačanju imuniteta te dovodi do saznanja da se ljudsko biće može prilagoditi i najekstremnijim uvjetima u prirodi. Naravno poslije se treba adekvatno utopiti.

Vježbanje
Da bi se postigle sve kvalitete koje navodim u ovim mojim knjigama ima jedna tajna - vježbanje - potrebo je vježbati svaki dan, svaku noć, svaki trenutak našeg života. Treninzi moraju biti strašni, jaki, izazovni, opasni, dugotrajni, iscrpljujući iznad granica izdržljivosti, treninzi moraju biti i opušteni, lagani, odmarajući - izmjena jakih - strašno jakih treninga i laganih treninga vam omogućuje svakodnevno vježbanje. Kad to uspijete sve tajne će se postepeno otkrivati same od sebe.

Na kraju Knjige 5
Poruka za kraj ove knjige: Mi trebamo više vježbanja - vježbanje znači i učenje u školi, fakultetu ili na poslu, i vježbanje uma i vježbanje tijela i vježbanje duha. Mi trebamo više vježbanja.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS