MUDRI POVED 7

Obitelj


U jednom gradu daleko, daleko, preko 13 mora, gora i planina živio je majstor Gromovitih Vještina. Živo je sam, nije podučavao nikoga, prehranjivao se prodajom cvijeća, bio je cvjećar. Jednom prilikom k njemu je na vrata banula neka mala djevojčica od svojih 10 godina, jednostavno mu je upala u dvorište i tamo stajala, bez riječi. Majstor je na njoj prepoznao znakove zlostavljanja, modrice i podljeve. Ništa ne pitajuću Majstor ju je uveo u kuću dao joj hrane, soka, te ju poslao u kupaonu da se opere. 

Djevojčica je naravno ispričala Majstoru što joj se dogodilo, a majstor je rekao da će joj pomoći. Prvo što ju je naučio bile su slijedeće riječi: „Iako ti sada patiš zbog svoje situacije, jednog dana kad odrasteš možda češ imati svoju obitelj i zato dobro znaj ovo: Najvažnija je sretna i zdrava obitelj." U ovom trentku tvoja obitelj nije takva ali ti češ jednog dana imati svoju obitelj koju češ voljeti i poštivati. A to znači da ti nikada nečeš zlostavljati svoju djecu kao što si bila zlostavljana ti.“

Djevojčica je kod Majstora ostala jedan dan. Roditelji koji su ju maltretirali nisu prijavili njezin nestanak jer su se bojali policije. Majstor je to saznao i tada je otišao u posjet k tim roditeljima, sa sobom je ponio ciglu. Predstavio se i rekao da zna gdje je njihova kćer. Odmah su ga napali da je on otmičar i kriminalc i tako dalje. 

No, Majstor je odslušao sve te njihove pjesme, ustao se i nadvio nad njih oboje i gromovitim glasom zagrmio: „Obitelj je sve i djeca su sve blago ovoga svijeta! Ako se ne slažete sa tim bit će polomljenih kostiju a one neće biti moje. Zatim je naglo šakom razbio onu ciglu koju je ponio, baamm (cigla se razletjela kao da je od stiripora po cijeloj prostoriji) te ih pitao: “Da li se slažete?“ Roditelji su u šoku i strahu naravno rekli da se slažu. Naravno nije to završilo samo na tome. 

Nakon toga Majstor im je objasnio da ih neće prijaviti za zlostavljanje djevojčice pod dva uvjeta: Prvo da više nikada ne zlostavljaju ni na koji način njihovu kćer, jer ako budu, on će njih zlostavljati stotinu puta jače. Drugo da svi oni zajedno dolaze dva puta tjedno kod njega u goste a on će kod njih dolaziti jednom na tjedan gdje će zajedno sa njim vježbati Gromovite Vještine. 

No mudri Majstor je jedno vrijeme svakodnevno u različita vremena dolazio u goste kod tih roditelja pazeći da se ponašaju korektno. Kako roditelji nikada nisu znali kada će se Majstor pojaviti morali su cijelo vrijeme biti ispravni. Uz to su prema dogovoru roditelji i djevojčica dolazili kod Majstora na treninge i on kod njih. Tijekom vremena ova obitelj se zaljubila u Gromovite Vještine i njihova učenja te su preko tih učenja postali skladna obitelj puna ljubavi i razumijevanja. Ovi roditelji su do neba bili zahvalni Majstoru što su dobili drugu šansu i što su uspjeli sačuvati svoju obitelj. Obitelj je sve! 
Ta obitelj i dan danas vježba Gromovite vještine i pomaže drugim ljudima po svijetu.
Obitelj je sve!

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS