PRILIKE

PRILIKE I KAKO IH UHVATITI

Kako shvatit kad nam se pružaju prilike u životu I ŠTO NAPRAVITI KAD SKUŽIŠ PRILIKU?

Trebamo biti stalno u stanju TU I SADA --i pratiti stanje svoje i svoje okoline i svega što se događa tu i sada ali pratiti na opušten način ne nervoznim zvjeranjem uokolo. To se isto tako vježba - promatraj svoje misli, svoju svijest, svoju okolinu --samo sjedni i promatraj ili se kreći promatraj i kao što smo ranije rekli hrabro sanjaj svoje snove i budi svjestan - svjesna da će ti se prilike ukazati. Prilike nam se ukazuju tu i sada i odlaze dalje ako ih ne prihvatimo, shvatimo i krenemo prema tim prilikama u život.

Ne treba brinuti  ---što će biti, kako i što će biti sutra --tu i sada --tu i sada i prilike dolaze --Treba se vježbati prepoznati ih jer dolaze i odlaze i ako želiš promjenu na bolje moraš priliku prihvatiti bez obzira na rizike --naravno ako je prilika u skladu sa tvojim srcem i dušom.

Neke prilike koje dolaze  ne treba ih prihvatiti --kao na primjer prevara na štetu druge osobe--jer i takvih će biti ---prilike da pomogneš --da unaprijediš druge također će dolaziti --i treba ih prihvatiti --jer nije sve u nama i samo mi --nego u ljubavi prema drugima i pomaganju i davanju isto tako.

Osnova za otvoriti cijeli svemir prilika je slijedeće: Ne  se izgubiti u mislima što je bilo jučer i što će biti sutra, briga, očaj, očajanje, misli o problemima--nema koristi od toga--samo prati što se događa tu i sada. Uživaj u tu i sada---biti tu i sada, graciozan - graciozna i puni pažnje --ali ne forsirane pažnje -nego spontane pažnje - jer čim forsiraš --tipa sad će mi doći prilika da napravim to i to, sad čekam priliku i onda ću ja...nema čekanja i planiranja ---čim forsiraš prilike neće doći ili će doći nakon jako dugo vremena i muke.

U budnom sanjanju - planiraj svoju budućnost i sadašnjost sa sviješću da će prilike doći. Hrabra spontana svjesnost i prisustvo tu i sada --sa znanjem da će tada prilike dolaziti. Kad prepoznaš priliku moraš znati da trebaš prihvatiti "rizik" i krenuti prema toj prilici i sa njom ---nije ništa loše ako propustiš priliku jer doći će druga - ako spontano promatraš. Uočiti priliku - prihvatit rizik i događa se promjena na bolje. Sad to primjeni na svoj život i to je to.

Tako je isto i u borbi - tvoj vrhunski trening stoji iza tebe i kad osjetiš --OSJETIŠ priliku - odmah djeluješ i savladavaš situaciju, napadače, događaj, sve...-tako je i sa životnim prilikama - osjetiti ih i krenuti.

Gogi


Primjedbe

MOST POPULAR POSTS