VJEŽBE PROMATRANJA


 PROMATRANJE IZVAN SEBE 

Sjedni i promatraj svijet oko sebe, očima, umom, mislima, osjetilima, pokušaj vidjeti energiju svega oko sebe, ako si dovoljno opušten ne direktno gledaš možeš vidjeti energije ljudi, drveća, svega…promatraj i osjećaj i mirise i vibracije, sve sunce, oblake, travu, mrave…sve, sve, shvati da si i ti dio tog svijeta koji promatraš. Zatim zatvori oči i  osjećaj sav taj svijet. Osjećaj ga od sveg oko tebe do dubina skrivenih u zemlji, kroz zemljinu koru do zemljine jezgre, i kroz nebo, sunce, mjesec, svemir, planete, cijeli svemir. Kad ti je dosta, kaži dosta mi je za danas, protrljaj oči, protegni se istegni i kreni dalje u život, trening, što god već.

PROMATRANJE UNUTAR SEBE 

Sjedni i zatvori oči. Promatraj svoj unutarnji svijet, svoje misli koje dolaze i odlaze, samo ih promatraj nemoj se vezati za njih. Nakon nekog vremena promatrane misli, uhvati, analiziraj i otpusti. Zatim promatraj svoje tijelo iznutra, organe, zglobove, kosti, mišiće, tetive, žile, živce, sve iznutra promatraj i vidi kao super zdravo, ako nešto ima problema odmah ga u mislima trenutno ozdravi. Pa zatim promatraj svoju dušu – pronađi svoju dušu unutar sebe negdje u sredini tebe – promatraj ju, spoji se sa njom, širi njenu energiju što dalje i povezuj ju sa svakim dijelom sebe i širi ju dalje u svemir, u dimenzije izvan ove naše. Jedno vrijeme promatraj svoj unutarnji svijet i svoju dušu i kad ti je dosta, kaži sam sebi u mislima, dosta mi je za sada, i kreni svojim putem dalje.

HARMONIJA UNUTAR I IZVAN 

Stani u stav širini kukova, raširi ruke i podigni ih koso iznad glave, svaku u svoju stranu, da izgledaš kao sveto drvo povezano sa svemirom i sa zemljom. Osjećaj jedinstvo vanjskog i unutarnjeg svijeta u tebi, osjećaj jedinstvo donjeg i gornjeg svijeta u tebi, osjećaj velebnost  zemlje, velebnost svemira, velebnost tvog unutrašnjeg svijeta, osjećaj sklad svega sa svim i tebe sa svim.  Osjećaj svoju dušu kako je dio svega i kako  ide bez ikakvih ograničenja u i kroz sve svjetove sa kojima si povezan.  Nakon nekog vremena spusti ruke i nastavi. Sjeti se duša ti je povezana sa svime. Kad ti je dosta, reci sam sebi, dosta  mi je, protrljaj oči, otvori ih protegni se i idi dalje.

PROMATRANJE POMOĆU DESET PRAVACA 

Isto kao i gornjim vježbama – ali promatraj po pravcima vježbe 10 pravaca – van, pa unutra pa harmonija.

Gogi

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS