KONKRETNA POZADINA CROBRANA

CHROATUM BRANSK POVED


U pozadini Crobran vještina osim povijesnog pregleda Hrvatskog Ratništva stoje i konkretni Hrvatski Ratnici/Ratnice i Hrvatski Duhovnici/Duhovnice te njihova konkretna djela. U njihovim djelima, akcijama, stavovima, mišljenjima, borbama, duhovnosti, raspravama, heroizmu, duhovitosti, hrabrosti, neustrašivosti, neuništivosti i nepobjedivosti Crobran vještine nalaze svoj izvor snage, mudrosti, duhovnosti, tehnika, taktika.
Crobran temelji se nalaze u svim prošlim i sadašnjim Hrvatskim Ratnicima i Duhovnicima. Od njih učimo, prema njima se motiviramo i stvaramo nešto novo, nešto velebno a to je Crobran.
Djela Hrvatskih Ratnika, Ratnica, Duhovnika i Duhovnica iz prošlosti i sadašnjosti prenosimo u naše Crobran današnje vještine. Prenosimo njihove najbolje kvalitete. Njihovu mudrost, njihovu hrabrost, njihovo junaštvo, njihove vještine, njihove moći, njihovu neustrašivost, njihovu izdržljivost, njihovu snagu, njihovu nepobjedivost. Neke od tih ratnika osobno poznajem, s nekima sam zajedno bio u bitkama, o nekima sam čuo i čitao. Crobran je jedan način na koji možemo učiti od takvih ljudi.


Težak je zadatak istraživati Hrvatsko Ratništvo jer svi dosadašnji proučavatelji prošlosti iz svih znanstvenih disciplina tu prošlost ne gledaju ratnički, onako kako bi trebali, nego u skladu sa zakonitostima njihovih znanosti što ih ograničava da vide ratničku slavu starih i današnjih Hrvatskih Duhovnika i Ratnika i sa stanovišta njihovih osobnih shvaćanja bez da su ikada bili ratnici, pa ne razumiju ratnički um, duh i djela.
Važno je shvatiti da su sva ova predstavljanja, sve naše knjige, svi ovi članci motivacijskog i uzornog karaktera i služe nam da se temeljem tih znanja motiviramo i ugledamo na Hrvatske Ratnike, Ratnice, Duhovnike/ce te na tim temeljima postanemo savršeni Crobran Ratnici. Naravno, vrline koje promoviramo kroz Crobran, trebale bi postati i vaše vrline, jer moćne su to vrline, dobre i poštene.
Današnji Hrvatski Ratnici i Duhovnici osim u domaji, operiraju po cijelome svijetu i u ratničkom svijetu su svima dobro poznati, ali svi oni su uvijek spremni odmah u trenutku doći braniti svoju Domovinu. To je vrlo važno znati.
Nadalje je važno znati da je Hrvatsko Ratništvo isključivo duhovna kategorija, te da su svi Hrvatski Ratnici prožeti posebnim duhom, koji nas sve povezuje i taj duh mi prenosimo dalje i dalje.
Svaki Hrvatski Ratnik i Crobran Ratnik i Ratnice su ljudi kojima je Domoljublje, Ljubav prema Domovini neizmjerno i ne može se izmjeriti niti jednom mjernom skalom, također ljubav prema svom narodu, ljudima, djeci i obiteljima. Iz te ljubavi proizlaze sva njihova herojska djela i akcije i iz te ljubavi proizlazi nepobjedivost svih Hrvatskih Ratnika.
Ukupnost herojskih djela Hrvatskih Ratnika od davnina do danas je neizmjerno velika i akumulirana u ponosnim ratnicima sunca da nas nitko nikada ne može pobijediti. Dokaz za to smo mi svi danas, jer smo tu i ne damo se unatoč svim napadima.
Svaki od Hrvatskih Ratnika nema mržnje prema nikome, svaki od njih ima veliko srce, veće od cijele Hrvatske i svijeta, svaki je pogonjen ljubavlju prema svojoj obitelji i domovini, nema niti zrnca mržnje ni zla u njima. Oni su sve dobro i ništa loše, ali pazi se putniče, oni su ratnici a ne mimoze.
Svaki Crobran Putnik na Crobran Hoždeniu bi trebao dobro proučiti djela Hrvatskih Ratnika i ugraditi kvalitete tih ratnika u svoje vježbanje, u svoj život, u svoje stavove i mišljenja. Na taj način Crobran Putnik steći će neizmjernu mudrost, znanje, snagu i nepobjedivi nivo svojih vještina.
Svaki građanin naše zemlje bi trebao proučiti djela Hrvatskih Ratnika i ugraditi sve njihove vrline u svoje živote. Kvalitete Hrvatskih Ratnika, ne kvalitete onih koji ratnici nisu.
Jednom Ratnik, Uvijek Ratnik!
Slijedeća generacija koja će izaći iz Crobrana Vještina, generacija Crobran Majstora bit će generacija Ratnika/Duhovnika, bit će savršenija generacija nego mi danas, bit će istinski i kompletni Crobran Ratnici.
Gogi!

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS