SVETI STAVOVI

Prvi nivo čisto fizički, treba jako, jako ojačat, noge, prvo da možeš dugo stajat u ovim stavovima, onda dolaze, energetske, zdravstvene i duhovne koristi. Pri svakoj vježbi ponavljaj, još malo, mogu ja to, nema predaje, nepobjedivi Crobran duh, jer je teško stajati dugo u tim položajima. Što je teži položaj to bolje, možeš smisliti i koji samo svoj stav. Što duže u stavu jači Crobran Duh postaje.

Dugotrajno stajanje u Svetim Stavovima posebno ojačava doslovno sve: Tijelo, Um, Duh, Dušu, Energiju, Spoznaju, Zdravlje. Kako se to postiže? Jednostavno, zauzmi stav i drži ga što duže, pazi na ispravnost stava i to je sve. Držiš stav i samo osjećaj, opušteno osjećaj, opušteno gledaj unutra i van, sve ostalo će doći samo od sebe kako se razvijaš u moći zadržavanja stava.

Postoje 4 načina duhovnog vježbanja sa stavovima.

1. Što duže zadržavanje 1 ili 2 stava.

2. Zadržavanje svakog stava po 30 sekundi pa kad se svi stavovi prođu opet ispočetka - cilj 10 takvih serija.

3. Zadržavanje svakog stava oko 2 minute dok se svi ne izredaju.

4. Zadržavanje stavova sa vizualizacijom ključnih stvari - energija

Niti jedan način nije bolji od drugog, ili prvog ili trećeg, moraš ih sve vježbati. I nije bitno kojim stavom počinješ, redoslijed je ovdje nebitan, no uvijek je zgodno počet sa lakšim stavovima pa prema težim pa opet na lakše. Lakše u smislu fizički zahtjevno lakše ili teže. I kaj je najljepše možeš dodati svojih stavova koliko god želiš, stavova I izdržaja na primjer na podu  koje ovdje nisam uvrstio, držanja na nogama i rukama, nogama I glavi, i sve moguće kombinacije podnih stavova, sve je to dobro. Ovi donji stavovi zbog dječjeg treninga imaju imena životinja i razne nazive…jer tim imenima i nazivima jako dobro  motiviraju djecu da sa svojom dječjom pozitivnom i veselom energijom urone u trening bez ikakve muke I problema…pa sad pronađi dijete u sebi i uživi se u ovo.

Stav polomljenih zglobova – stav svetog trojstva (veles/mokoš-čovjek-perun/marija –zemlja, čovjek-nebo) stani u stav polomljenih zglobova, nožni prsti unutra, jako, pete u zrak, koljena unutra i jako savijena, ruke iznad glave, polu-pružene, prsti ruku jedni prema drugima, i drži i uživaj u energijama koje teku po tebi, kad budeš mogao/mogla jednog dana, prvo treba savladati fizički dio.

Vedun stav, stav ustajanja starog dede/stare bake – jahači stav niski, ruke iza uvrnuti tako da su prsti okrenuti unutra, a laktovi van, ruke pružne koliko je moguće. Osjećati energiju u rukama i tijelu, odozdo zemlja odozgo nebo. Ne treba se ubijat sa mislima o energiji, dovoljno je mala koncentracija i osjećati energiju iz zemlje kroz stopala, iz neba kroz vrh glave, i opustiti se i promatrati unutrašnjim osjećajem kud ide energija i uživati u osjećaju.

Veles stav – zmajev stav -  normalni i o obratni, dugi stav u jednu stranu, jedna dlan gore koso naprijed iznad glave uvrnut dlanom gore, palac van, druga ruka, dolje uz tijelo prema stražnjoj nozi uvrnuta prema unutra, prsti unutra. Stražnja noga, peta lagano u zraku, par centimetara, prednja noga peta malo u zraku, 2mm.

Obratni, dugi stav, pete u zraku, okrenuti tijelo na leđnu stranu, uvijanjem, i zamijeniti položaj ruku u odnosu na prvi stav. Stajati dugo u tim stavovima i osjećati energiju.

Orlovi stavovi. Svi stavovi na jednoj nozi, svi i borbeni sa udarcem petom naprijed i svi ostali, orao leti naprijed, natrag u stranu i u drugu stranu, orao razmišlja.

Stav tri munje – noge: medvjeđi stav malo tiši, kao da sjediš na velikoj lopti – to je prva munja – kuglasta, druga je između nogu a treća je između ruku – velika kuglasta munja koju držiš obuhvaćenu rukama.

Crobran Ratnik Stav
Stani i budi Crobran Ratnik

Sunce stav
Osjećaj energiju sunca između svojih dlanova

Guram planinu
Guraj planine u stranu i naprijed




          


Zabijam stupove stav
Zabijaj stupove u zemlju i drži ih da ne izađu van

Bušim planine stav
Buši planine svojim šakama - izvrni šake pokretom bušenja

Deda Grom Stav
Moćni Crobran Deda Vedun se oslanja o energiju zemlje

Zmajska energija stav
Uvrni prste i ruke unutra i osjećaj strujanje zmajske energije u rukama

Držim planinu stav
Drži planinu iznad sebe kao temelj planine

Držim mjesec stav
Uhvati mjesec u ruke nježno i drži ga i osjećaj ga

Stav majke zemlje
Držiš cijelu planetu zemlju u svojim rukama i na svome tijelu

Zmajski stav
Pretvaraš se u zmaja - pogled unatrag, dlanovi zategnuti u zglobovima pod 90 st. u odnosu na podlaktice i uvijeni - prednja podlaktica prema van, stražnja unutra - osjeti zmaja - osjeti energiju.

Tri okrugle munje stav
Na jednoj sjediš, drugu stišćeš nogama, treću držiš između ruku i tijela, osjeti munje i energije

Stav tri energije
Nožni prsti unutra, peta podignuta od poda-malo, noge u x, koljena u unutra, ruke malo savijene gore visoko i polomi zglobove - dlanovi pod 90 st. u odnosu na podlaktice, uvrni podlaktice i dlanove pokretom prema van - smjer palčevi prema naprijed, gore i van. Osjeti energije zemlje, tebe - sebe- i svemira (zemlja, čovjek, nebo - tri energije)

Orlovi stavovi
Leti kao orao - budi slobodnog duha i duše

Stav špiljskog lava
Hrvatski špiljski lav - najjača, najopasnija i najmističnija životinja našeg drevnog ledenog doba, velik kao današnji konji, težine 800 kg, dužine 3,6 m. Pretvori se u Špiljskog Lava Zaštitnika

Vuk
Hrani dobrog vuka, budi jedno sa vukovskim prostranstvima

Stav špiljskog medvjeda
Pretvori se u špiljskog medvjeda, 3 m visokog na zadnjim nogama, neustrašivog čuvara duhovnog svijeta.

Svemirski stup stav
Kroz tebe teče energija svemira u zemlju, energija zemlje u svemir i obje te čiste, pročišćavaju i izlječuju.

Sveto stav
Budi svet - to je stav majke zemlje- noge duboko u zemlju spojene sa svime što postoji, Crobran Ratnika koji spaja svjetove i prima energije, stav spajanja sa nebom, svemirom, bogom, anđelima, božanstvima.

SNAŽNO DSIANJE U SVETIM STAVOVIMA

Vježba se radi 2x dnevno ili 1x dnevno ako kombiniraš sjedeće vježbe disanja sa ovima. Diši ujutro i navečer – tvoji termini kad možeš. Svaki dan odaberi jedan stav i u tom stavu nakon 3-4 minute zadržavanja stava počneš jako i koncentrirano disati:

1. prvo 50x jakim i dubokim udahom na nos i izdahom na usta.

2. zatim 50 x udah – na usta odjednom - izdah na usta sa haaa zvukom u tri faze—haaaa, haaa,haaa – pa opet udah.

3. završiti dubokim finim disanjem samo na nos 50x. 

Efekti koje ćete osjetiti su nevjerojatni  a zdravlje neuništivo.

Gogi








Primjedbe

MOST POPULAR POSTS