DOMOLJUBLJE

DOMOLJUBLJE


Sastavni dio Crobran Mudrosti je domoljublje. Domoljublje jednostavno znači ljubav prema svojoj domovini. Crobran Ratnik je onaj koji voli svoju domovinu i što god da bio i radio u životu on je takav da nikada neće raditi ništa na štetu svoje domovine,svog naroda, svojih ljudi. Koji su to njegovi ljudi? To su svi koji vole njegovu  zemlju!

Crobran domoljublje znači ljubav prema svakom i najmanjem komadiću svoje zemlje, ljubav prema svakom čovjeku njegove zemlje bez obzira na boju kože, nacionalnost, pripadnost ovoj ili onoj crkvi, stranci, županiji, gradu ili selu. Crobran Ratnik voli ljude i zemlju. To je Crobran Domoljublje.
 
Za Crobran domoljublje nije važno tko je što? Za Crobran domoljublje važno je tko je dobar a tko loš. Što je dobro a što zlo. Tko je dobar a tko zao! To je vodič Crobran Domoljublja.

Svatko tko voli svoju zemlju, našu zemlju Hrvatsku je domoljub, patriota i veliki čovjek. Svatko tko ju voli ma tko on bio, može biti i svemirac, ako voli našu Hrvatsku on je naš, on je domoljub.

Crobran Vještine, Učenja i Mudrost ne prave razlike među ljudima i narodom. Crobran Ratnik može biti svatko tko se odluči na taj put, ali pritom mora voljeti svoju/našu domovinu. Bez tog Domoljublja nije moguće Crobran Hoždenie.

Zašto nije moguće? Zato jer su sve Hrvatske Ratničke Vještine, Učenja i Mudrosti proizašle iz najveće, najjače moguće ljubavi prema svojoj domovini, takve ljubavi u kojoj Hrvatski Junaci nisu prezali dat svoj život za svoju Domovinu, makar ih ona izdala i po stotinu puta. To je tako jer se junaci bore za Domovinu, za Narod ne za vlast i one na vlast. Iz takve ljubavi da su ti Junaci ponekad stajali sami, malobrojni ispred tisuća i tisuća raznih neprijatelja i pobijedili ih ne štedeći svoju krv niti malo.

Junaci se bore iz ljubavi koja je najviši ideal svijetlog svemira, a kao takav je potpuno neshvatljiv raznim vlastodržnim pohlepnicima koji ne vole svoju/našu domovinu nego samo svoj džep. Takvi vlastopohlepnici pripadaju tamnom svemiru. Tko shvatio – shvatio, tko ne, nema mu spasa!

Za produbljivanje domoljublja nema boljega od proučavanja naše Nacionalne Himne i pjesme Horvatska Domovina, nema boljega od proučavanja znanja o našoj zastavi, mističnog znanja i skrivenog značenja poznatog samo Crobran Ratnicima, nema boljeg od proučavanja i poznavanja tajni Hrvatskog Grba, također poznatih samo Crobran Ratnicima.

Crobran Ratnik je ratnik, strašan, opasan, užasan, ponosan, jak, mudar ali prije svega Crobran Ratnik je Ljubav. Iz te ljubavi proizlazi njegovo domoljublje!

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS