PISMO IZ OMANA

STALNO NAM NEKI TAMO PREDBACUJU MRŽNJU.
HRVATSKI RATNICI NE MRZE, MI VOLIMO!
HRVATSKI RATNICI NE MRZE, MI VOLIMO!
HRVATSKI RATNICI NE MRZE, MI VOLIMO!
Sretan vam dan Oluje nad olujama!
Gogi!

Potaknut ovim gore tekstom, slikom i nedavnim događajima piše mi prijatelj iz Omana:

Kuk Sa, U True Wisdom si napisao inspirativne rijeci:


"Never wish death to anyone, no matter how bad he was, be careful, and because you wish might come true. Always wish to others life, there is hope for everyone. That is warrior victory over darkness, ovder evil!"

Gledajuci video klip sirotoga Tomislava Salopeka, otetoga u Egiptu, pokusavam zamisliti agoniju kroz koju prolaze njegovi roditelji, njegova supruga... Ima dvoje male djece....

Zadnjih mjeseci govorim mojoj zeni da u shopping mallu oci ima na zatiljku ( u Abu Dhabiju je islamska fundamentalistica nozem zaklala americku uciteljicu, prije nekoliko mjeseci).
Oman je mirno mjesto, kao i Emirati. Nije to niti blizu Egiptu illi nedajboze Siriji ili Irak, no, ako bih se na putu iz Muscata u Dubai nedjaboze nasao, poput Tomislava, oci u oci sa 5 kalasnjikova, sto mi savjetujes da prvo ucinim?
Definitivno u takvim mosntrumima ne bih trazio niti zrno dobrote. Presao bih autom preko njih ne trepnuvsi.
Sa takvima se treba odnositi na nacin da se iz svijesti iskljuce i najmanji tragovi ljudskosti.

Jesi li mozda ikad pomislio da se u takvim biti ili biti situacijame ne postaje Ratnik, nego Monstrum! veci cak i od onih koji misle da su ratnici za neko svoje kraljevstvo nebesko...
peace & do take care over there!


Iako je to može se reći filozofsko, moralno i mudronosno teško pitanje, odgovor je lak. Kaj se mora nije teško! Da pojasnim, oj odgovor dragom Aleksandru:

Čuvajte se dobro, svi smo na meti. Dobro si rekao oči i na leđima. A ako takvi drugi, moraju poginuti, onda moraju. Nisi ti zato monstrum što braniš svoj život i život svoje porodice. Obraniti svoju porodicu je najsvetiji čin koji možeš izvesti bez obzira na način, ako treba i u njihovoj krvi ne do koljena nego do vrata.

Oni pogibaju zbog svog zla, a ti im i dalje iako ih moraš smrtonosno pobijediti ne moraš željeti ni zlo, ni smrt, ali jednostavno moraš djelovati da bi preživio i shvatit da ako su poginuli, poginuli su zbog zla koje je u njima, sa njima i na njima, ne zbog zla koje je u tebi...jer tvoja ljudskost te pokreće da spasiš svoju familiju i sebe, a zlo se mora zustaviti...Jer nisi ti taj koji ide okolo i ubija ljude, odsjeca glave, razapinje ih na križ, ubija djecu, siluje pa ubija, pali žive, nagura ljude u kombi pa puca u njih sa RPG-om, potapa ih žive i snima sve to..i uživa dok ubija.

Tako da što god tko mislio i rekao ...nema ništa loše u uništenju zla, ali bez mržnje, i bez namjere za uništenjem. Jednostavno ako moraš u akciju, akcija i preživi. Tigar nije zao zato jer mora uloviti plijen da bi nahranio porodicu, da bi preživio, tako ni ti nećeš biti monstrum ni zao ako bude došlo do takvih trenutaka.

Teško je postići ovo stanje uma, duha i duše ali treba stalno nastojati. Jer ako djeluješ sa mržnjom uništavaš ne samo protivnika, uništavaš i sebe i sve oko sebe, što će se odraziti kasnije u životu vrlo lošim posljedicama.

A savjet, prvo bježi, čim prije i što dalje i uvijek planiraj rute za bijeg kod god da ideš i uvijek i traži, istreniraj se u tome, a ako dođe do najgorega, pa onda nema druge, bori se kao tigar i nikad ne predaj.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS