CROBRAN UMNA PRIPREMA

Crobran umna priprema je važna komponenta Crobran treninga. Prije početka fizičkog vježbanja svaki Crobran vježbač treba izvesti umno planiranje i programiranje treninga, onoga što će raditi, što želi raditi, što treba usavršavati, što treba ispraviti. Uz to planiranja i programiranje potrebno je prije svakog treninga izvesti zamišljanje onoga ga što će se vježbati. To je vrlo važno.

Planiranjem i programiranjem vlastitog vježbanja počinje umna priprema. Kako se to radi. Lijepo. Imajući ispred sebe cijeli program tehnika koje si do sada naučio, ili koje trebaš naučiti, točno po tom programu znaš što ti je činit. Pa onda planiraš na ovaj način: danas ću raditi to i to, te i te tehnike, tako i tako, toliko ponavljanja i toliko vježbi, za istezanje ove vježbe, za snagu ove vježbe..planiranje je više općenito što ćeš raditi. Ovo koristiš za sve iz ove knjige- piši si plan i program i radi po njemu – napravi ga jednostavnim- tjednim planom i programom  i mijenjaj prema potrebi i to je to—samo treba vježbati.

Zatim kreneš na programiranje vlastitog treninga, danas ću raditi točno te i te vježbe, udarce, tehnike, oružje, toliko ponavljanja po svakoj vježbi i seriji, toliko serija, toliko odmora, točno koje vježbe snage, istezanja i izdržljivosti i koliko ponavljanja, trajanja i slično. To je programiranje.

Plan i program se piše. U početku si napišeš plan, pon, sri pet to i to, sub, ned to i to, zatim u programu razradiš treninge za svaki dan u detalje. Kasnije sa godinama iskustva, sve to možeš imati u glavi, i ne treba ti više pisanje jer to radiš već 20-30-40 godina…no takvo što dolazi sa iskustvom.

Planiranje i programiranje je odlična umna priprema, na taj način se prije vježbanja pripremaš umno i aktivacijom svog uma na točno ono što želiš vježbati. Naravno ako ideš  na organizirane treninge, sve to imaš u Crobran priručniku koji si proučiš prije treninga i na taj način si prošao plan i program opet kao umnu pripremu, razmatrajući što će se vježbati na treningu, što tebi treba novoga, što moraš usavršavati, što ispraviti…to je prvi dio umne pripreme. Na taj način tehnike i načini i taktike su vježbe u glavi i umu već prije samog fizičkog vježbanja, pa je to fizičko vježbanje puno lakše i efikasnije a i motivacija je na taj način veća.

MAŠTA

Drugi važni dio umne pripreme je zamišljanje izvođenja tehnika. Prije svakog treninga zamišljaj sam –sama sebe kako izvodiš savršene tehnike, bez greške, onako Božanske savršene da pršte od energije. Maštaj o svojim tehnikama, neka rade čuda koja god želiš. To  zamišljanje neka bude u boji, sa zvukom i potpunom realnošću.  To možeš raditi i na treningu, prije svake tehnike, pogotovo kod novih tehnika zamisli si savršeno izvođenje svega toga. Na taj način već se u umu i tijelu stvaraju putevi učenje, a nove nervne veze a bez da si i pomaknuo – pomaknula tijelo, na taj način se ono što želimo postići utiskuje u um i tijelo i u energetsku razinu gore i iznad te je puno lakše to tada ostvariti dolje na materijalnoj razini. To ti je primjer jedinstva uma, duha i tijela, um, nauči, um zamišlja, tijelo izvede, um-gore/tijelo-dolje, duh sve to pokreće, duša kontrolira. I eto ga.

Znači umna priprema se sastoji od planiranja i programiranja vlastitog treninga, te od zamišljanja izvođenja tehnika. To zamišljanje možeš raditi bilo kada i bilo gdje. Možeš čak kao posebnu vrstu treninga raditi zamišljanje svojih  tehnika u borbi protiv koga god hočeš, gdje god hočeš, naravno na način da ti i tvoje tehnike pobjeđujete. Nemoj nikada zamišljati da ubijate druga ljudska bića. Uvijek pobijedite ali nikada ne zamišljajte ubijanje. Možeš zamišljati najsmrtonosnije borbe, protiv tisuća protivnika, ali kako se igramo maštom u svrhu pripreme, i u takvim situacijama zamišljaj kako su tvoje tehnike i tvoje stanje- tvoje stanje duha, uma, tijela, duše svega toliko moćne da pobjeđuje sve te horde zla bez da ih mora ubiti. Uvijek zamišljate sebe kao Crobran Ratnika Sunca, Svjetla i Dobrote.

Tvoje tehnike mogu lomiti i rezati i razbijati ali nikada ne zamišljaj usmrćivanje protivnika, jer bi ti se to moglo omaknuti u stvarnosti, što nikako ne bi bili dobro za tebe. I uz sve te pobjede moraš znati da je to samo priprema, i da bez dobrog stvarnog treninga ništa od tih pobjeda neće biti.

Ali u kombinaciji sa vrhunskim fizičkim treningom i konstantom umnom  pripremom, možeš postati nepobjedivi Crobran Majstor, Majstorica.

UMNE VJEŽBE

Umne vježbe služe kako bi dodatno razvili um i osposobili ga za spajanje sa tjelesnim tehnikama. Umne vježbe su također odlična priprema tjelesnog izvođenja tehnika ili bilo čega što želimo. Priprema u umu je već pola posla, tjelesni dio je onda puno lakši. Uz to umne vježbe poboljšavaju pamćenje, koncentraciju, moći izdvajanja iz okoline, moć rada samog uma, moć i  brzinu zapažanja detalja. Na kraju svake vježbe – krećeš u svoj svakodnevni život sa slikom i vjerovanjem u tog novog tebe – sebe koji je u tim vježbama postao-bolji, brži, jači, bez straha, moćniji, pametniji, sretan, zdrav, onaj koji zrači i ima znanje i moć.

1. VJEŽBA PROTIV STRAHA

2. VJEŽBE PAMĆENJA DETALJA

3. ZAMIŠLJANJE TEHNIKA

4. ZAMIŠLJANJE BORBE

5. ZAMIŠLJANJE OPORAVKA

6. ZAMIŠLJANJE USPJEHA

7. NAKON DOGAĐAJA

8. CROBRAN UMNI POKRETAČI

Sutra krećemo sa umnim vježbama  - jedna po jedna - vježbajte ih koncentrirano i upotrebljavajte ih u svakodnevnom životu i što god radite radit ćete 100x bolje.

Gogi

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS