VJEŽBE DISANJA

DISANJE

Kod vježbanja disanja – sjedi udobno na stolicu sa naslonom ili lezi na pod i diši. Ove vježbe možeš raditi svaki dan drugu, ili u periodima – jedna vježba 2x dnevno po 5 dana pa promijeniš – svaku vježbu treba raditi najmanje 10 i najviše 30 minuta. Ponekad probaj proći sve ove vježbe u jednom treningu. Osnovno je Ponoviti jednu vježbu barem 36x pa odmoriti i napraviti takve tri serije, što više to bolje, što duže to bolje – nema nekih ograničenja. Svako od ovih disanja možeš i trebaš vježbati i na način da udobno sjedneš i dišeš – bez fizičkog pokreta – samo disanje. Disanje radi čuda – puni tijelo kisikom koji liječi, kisikom koji na sebi nosi energiju, izbacuje ugljični dioksid koji nam ne treba – disanje nam daje život, kondiciju, energiju i ozdravljenje. Vježbe disanja nas spajaju sa nama samima i sa svemirom na prvo na fizičkom nivou a zatim na ostalim nivoima. Diši i vježbaj disanje redovito i čuda će se početi događati.

Najosnovnije disanje je prirodno  disanje – izvodi vježbe i samo diši ne zamarajući se uopće mislima o disanju.

Druga vrsta disanja: udisaj na nos dugi – dva kraća izdisaja na usta  - ovo se koristi pod naporima i opterećenjem.

Treća vrsta je duboko disanje – udah nos izdah usta, duboko, duboko – ove se disanje koristi kao priprema prije napora ili kao disanje opuštanja.

Četvrta vrsta disanje je disanje samo na nos, bez obzira na aktivnost. Ovo disanje je najnaprednije i najteže. Potrebno je težiti da dišeš na nos mirno i duboko dok istovremeno izvodite i najintenzivnije vježbe a da im je brzina i snaga maksimalna a tvoj zamor minimalan, tj., nema ga. Kad to postigneš, postigao si jedan od najviših nivoa izdržljivosti u Crobran Vještinama. Kako se postiže taj nivo? Samo svaki trening probaj što više disati isključivo na nos, bez obzira na vježbe i napore…i u svakodnevnom životu također. I to je sva mudrost.

Peta vrsta disanja – udah na usta, duboki, zadržavanja daha dok god je moguće i brzi izdah i opet. Ove disanje se upotrebljava u ronjenju i uz neke izmjene u plivanju, u borbi pod vodom – napravi serije 3 puta po 10, pa ako ti se ne vrti u glavi onda još i još.

Šesta vrsta disanja – disanje u trbuh i iz trbuha—4,6 do 10 sek udah, 2 sek, zadržavanje daha, 4 sek izdah, 2 sek zadržavanje daha. Disanje u nožne prste i stopala – dugi udah do stopala i prstiju pa izdah odatle – disanje u dlanove i prste ruke – dugi udah do dlanova i prstiju izdah odatle. Ovo možeš raditi svako disanje kao zasebnu vježbi ili ih kombinirati sva tri.

Sedma vrsta disanja – obratno disanje – udah –trbuh unutra- izdah trbuh van – jako i intezivno...36 puta pa odmor pa opet....pa isto to opušteno.

Osma vrsta disanja – disanje cijelim tijelom- kožom, stanicama, kostima, disanje izbacivanjem trbuha i uvlačenjem trbuha, kod udaha jako trbuh naprijed a kod izdaha jako trbuh natrag – pa pokušati kod tog disanja osjetiti kao da se cijelo tijelo napuhuje i stišće i diše. 36 x pa odmor pa opet i opet. Samo na nos.

Deveta vrsta disanja -  neumorno disanje. U hodanju - Polagani udah na pet koraka, zadržavanje zraka pet koraka, izdah pet koraka, bez zraka 3 koraka. Svaki tjedan produži za jedan korak sve u vježbi. Kad dođeš do disanja bez napora od 10 koraka, ista stvar ispočetka  sa trčanjem. Polagano trčati i disati po gornjem receptu, I kako dolaziš u formu brže trčanje i disanje po 5 do 10 kad dođeš do 10…uz brzo trčanje bez ubrzavanja disanja to  je to. Isto tako  disanje sa Crobran tehnikama.

Desta vrsta disanja - Gromovito disanje. Svaki udah na nos –dug –izdah usta dug svaki udah munje i gromovi te pune cijeloga sa svih strana, svaki izdah munje i gromovi pucketaju po tebi u tebi i okolo tebe, nakon 36 udaha/izdaha prestani brojat udahe i izdahe zatvori usta i diši prirodno te pusti munje i gromove da idu po tebi i u tebe i iz tebe, i kroz oči, i dlanove i stopala, kroz cijelo tijelo. Božje munje i gromovi, koje ti daju moć Božansku moć. Nakon nekog vremena smiri ih obuzdaj da teku svojim tokovima po tijelu prirodno.

Jedanaesta vrsta disanja: ležeči položaj - udah na usta izdah na usta –duboki udah na usta---izdah na usta sa tri hahh,haaa,haaa – 20-30 min.

Dvanaesta vrsta disanja – polagano i koncentrirano - dugi udah unosi energiju u trbuh, dugi izdah izbacuje potrošenu energiju iz tijela van –15x, dugi udah unosi energiju kroz trbuh, genitalije i transportira tu energiju u skrotum, stisni taj skrotum dugi izdah diže energiju po kralješnici do tjemena – 15x, dugi udah –koštana srž se širi-dugi izdah koštana srž se skuplja –15x, dugi udah energija u trbuh, dugi izdah energija u ruke ili noge ili gdje god želiš- za moć ili izlječenje. Pa ponovi sve opet.

Fiziološko gledano – disanjem unosiš kisik u sebe koji zatim obnavlja doslovno svaku stanicu u tvom tijelu – svaki DNK dio do najmanjeg telomera i izbacuješ ugljični dioksid koji treba prirodi a tebi ne. Bez disanja nema života – tako da disanjem u sebe unosiš ŽIVOT – ŽIVU ENERGIJU – koju zato i zovemo ŽiIVA – jer daje život.

Energetski gledano – disanjem unosiš životnu energiju svemira koja sve liječi i izlječuje, koja sve spaja, koja sve prožima i koja prolazi kroz tebe i ulazi u tebe disanjem – i tim disanjem ju možeš usmjeravati – mislima kuda želiš da bi liječila, obnavljala, pročišćavala, davala zaštitu, čvrstinu i neuništivost i opet ju zato zovemo ŽiiVA:

Gogi

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS