OBITELJ

Obitelj

Ulična mudrost njeguje obitelj

Najvažnija stvar, zbivanje i pojava u ljudskom životu treba biti obitelj i ništa drugo, ne super auto, kompjuter, motor, kuća ili brod, ne, ne i ne, najvažnija i iznad svega je obitelj. Znam, znam, bilo bi lijepo smjestiti obitelj u te gore stvari.

Najvažnije u životu tvom i mom su djeca, nemaš djece, nema veze, moraš shvatiti da su djeca najvažnija i najbitnija. Tko to ne prihvaća, taj nije normalan.

Djeca i obitelj moraju uvijek štimati i biti u najboljem redu. Da, da, jasno mi je svima fali novaca, ali novac ne kupuje sreću, živi pametno i odgajaj djecu pametno.

Ukoliko u obitelji ima sloge sve je lakše, sve teškoće se lako savladaju, pomažući jedni drugima, a jaka obitelj može pomoći i drugima. Kad sloge nije, tisuću problema je u napadu, a rješenja nema.

Obiteljska nesloga je rak za obitelj. Da i ja sam se puno puta ljutio na moje roditelje i oni na mene, ali sam razvio sposobnost trenutnog opraštanja ali i prihvaćanja osoba onakvim kakvi oni zapravo jesu, ne mijenjam nikoga, samo svojim primjerom pokazujem što je komu raditi.

Ima razorenih obitelji, nažalost, ali ne očajavajte ljudi, uzmite uzde u svoje ruke i stvorite sami obitelj iz snova, bez grčeva i trzavica, lijepo opušteno i polako, sa puno ljubavi. Znaj da to ponekad nije tako lako i da ćeš se možda koji put i opeći.

Ponekad očevi razaraju svoje obitelji, maltretiraju ih i zlostavljaju. Savjet za sve – neće se on promijeniti nikada, napustite takav način života i krenite ispočetka.
Strah, zaštitite se, naoružajte i odgovorite na napad, pokažite čvrstinu i borbenost, nikada ne prihvaćajte nasilje nad vama ili vašom djecom ili bilo kime, borite se svim sredstvima, tek nakon toga zovite nadležne.

Ponekad žene razaraju svoje obitelji, bilo majke, bilo bake ili neke druge žene, ponekad oba roditelja zlostavljaju svoju djecu, gdje god to primijetili morate zaštiti djecu, zvati nadležne.

Djeco, vi morate znati da vas nitko, nikada, nigdje i ni na koji način ne smije povrijediti, nitko, ni mame ni tate, ni djedovi ni bake, niti bilo tko drugi, ako se to događa, bježite i zovite policiju, nikada ne ostajte izdržavati maltretiranje, jer ono neće prestati nego se samo  može povećati.

Obitelj je najvažnija i uvijek se držite zajedno. Svi mi imamo osobne ciljeve i probleme ali obitelj u slozi i na okupu, to je nešto prekrasno, pokušajte to i vidjet ćete.

Osobni ciljevi uz obiteljsku potporu ostvarivi su puno lakše nego bez potpore, zdrava obitelj dijeli uspjehe i umnaža ih za sve članove.

Poštuj svoje roditelje, bake i djedove, poštuj rođake i bliže i dalje. Na taj način vidjet ćeš u stvari koliko imaš veliku ili malu obitelj.

Društvene norme, politika, rat, negativni nacionalizam, sve to su sredstva dominacije i vladanja nad ljudima i glavni razornici obitelji.

Obitelji se spajaju i razdvajaju, stvaraju nove, šire stare ili smanjuju stare, to su pulsacije života, neka ti cilj bude stvaranje obitelji, svoje vlastite i širenje obitelji zajedničke. To svima u obitelji daje veliku moć.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS