SAMOSVIJEST

Samosvijest

Istinski prosvijetljena osoba mora izbjeći uobražavanje

Koliko god trenirali, koliko god bili veliki, jaki, sposobni, brzi, izvježbani, mudri i pametni,
nemojte napraviti grešku da uđete u samodopadnost.

Samodopadljivost je najveća od svih pogrešaka u borilačkim vještinama i u životu, jer tada mi više ne djelujemo mudro i oprezno nego nemarno i nepažljivo.

Zašto vam to govorim? Zato jer kad vam-nam se to desi stradat ćete i to jako a možda i fatalno, a to je nepostojeća opcija za prave ratnike, da stradate zbog vlastite gluposti, nemara i nepažnje.

Uvijek misli i budi korak ispred događanja u kojima učestvuješ, makar to bilo i najobičnije kuhanje jutarnje kave. Morate postići svjesno - nesvjesnu budnost u svakom trenutku i morate uvijek djelovati što god da radili sa svojim punim potencijalom. Jedino tako možete postati pravi borac koji neće zapasti u svoj vlastiti egoizam.

Nadalje, održavajte svoju skromnost i poniznost, jer ma koliko god bili važni u društvu ili u svojim očima, ipak ste i vi samo običan čovjek, a nema tog čovjeka koji je nezamjenjiv i najvažniji.

Takve misli (najvažniji) vode opet do one samodopadnosti s početka teksta i do vašeg nemara i stradavanja u životnim problemima i događajima. Stradavanja, zato, jer se na taj način gubi osjećaj pažnje, opreza i misli nisu na rješavanju problema nego negdje u oblacima.

Postao si jako moćan – misliš, pogledaj pred sebe, koliko još imaš za postati?
Postao si jako važan – misliš; stani pred ogledalo i pogledaj se, i sjeti, da nitko nije nedodirljiv, nitko nije nezamjenjiv.

Znajući ovo gore nemoj imati straha za svoj položaj, ne uobražavaj se i ne fantaziraj sam o sebi i svim pogodnostima koje imaš, sad ih imaš uživaj u tome i radi posao najbolje što možeš, sad ih nemaš, pa što nije kraj svijeta, snađi se i opet radi posao najbolje što možeš.

Kad si u nečemu najbolji onda si najbolji i nikakve promjene to ne mogu promijeniti, zato ne brini, znaš svoju vrijednost i to neka ti bude dovoljno.

Znaj da je borilačka umjetnost čudo, da si ti koji si do ovdje došao, također čudo, ali pazi se, uobražavanje donosi nesreću!

Zašto veličam borilačku umjetnost, zato jer jedino u njoj postoji sveobuhvatni razvoj čovjeka, nigdje drugdje i sa ničim drugim se to ne može postići.

Što god postigao u životu ostani normalan, ostani sa ljudima, ne uzdiži se u nebo jer se odozgo jako lako pada i razbije. Ne hvali se sa svojom vještinom, jer uvijek ima jači, bolji brži i snažniji koji bi ti moga razbiti glavu.

Pokušaj izbjeći stalno objašnjavanje svojim viđenjima i mišljenjima. Drugi o tome mogu znati puno više.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS