CROBRAN EFIKASNOST

CROBRAN EFIKASNOST



Efikasnost borenja u Crobran Vještinama i Crobran dolazi iz činjenice da se mi trudimo razumjeti naše osjećaje, razumjeti ih i prihvatiti. Glavna tajna tog razumijevanja je to da se nikako ne smijete boriti protiv svojih osjećaja. Tako je i sa boli i sa strahom. BOL je samo funkcija našeg živčanog sistema i ništa više, to nam je prirodni refleks i nema smisla da ga se bojimo, jer se onda bojimo sami sebe. Bol služi kao signal našoj svijesti koji nam daje na znanje da nam je tijelo na određenom mjestu oštećeno. Znajući to i PRIHVAĆAJUĆI TO kao normalno možete se boriti puno efikasnije nego da se suprotstavljamo svojoj boli i prepuštamo strahu.

Isto tako potrebno je znati, biti svjestan i spreman na činjenicu da ćete u stvarnoj borbi najvjerojatnije biti ozlijeđeni, uvijek računajte na to. U stvarnoj borbi bez obzira na nivo vaše vještine morate biti spremni na krv, lomove, bol, na to da ćete biti porezani, ubodeni, udareni više puta sa više strana čak možda i upucani i ništa vas to ne smije omesti u vašoj pobjedi.  Što god da vam se dogodi tijekom borbe ne smije vas zaustaviti u pobjedi. Poslije ćete lako kukati i otići doktoru.

Kako sve to sada znamo, vidimo da bol nema svrhu u borbi, pa ga ignorirajte, zaboravite ali ga iskoristite kao pogonsko gorivo da se dovedete do stanja ultra agresivnosti i bijesa, kontroliranog kroz pokrete Crobran Vještina. Nije važno dali ste porezani, ubodeni, ako vam je slomljena koja kost, morate se posvetiti borbi. Znam da je to iznimno teško, ali nije i nemoguće, ne misliti o šteti, mislite o preživljavanju borbe, a kasnije će biti vremena za liječenje ozljeda. Bol morate potpuno zanemariti, kad primite neki udarac, na signal boli se uopće ne obazirite, ne pogledavajte u mjesto udarca, ne hvatajte se za mjesto udarca, ponašajte se kao da vam baš nije ništa.


Tijelo i um mogu izdržati jako puno boli bez trenutnih posljedica. Ljudi padnu sa 20 m visine na beton, budu izbodeni 15 puta, budu upucani više puta - čak i u glavu pa prežive, pa što vam je onda neki primljeni udarac, ništa, baš ništa, osim pojačivača vaše energije. Naravno nećete bIti luđak koji uživa da ga netko mrcvari- spremnost na bol i ozljede je stanje uma koje vam omogućuje da se što hladnije glave posvetite borbi za život i pobijedite. Bez te spremnosti - stanje šoka-ukočenost i poraz-ponekad i smrt su vrlo blizu. Zato ovo shvatite smrtno ozbiljno.


Zato  svaki Crobran Ratnik i Ratnica mora u sebe ugraditi Nepobjedivi Hrvatski Ratnički Duh. Praktične primjere tog duha naći ćete u našim Enciklopedijama o Hrvatskim Ratnicama i Ratnicima. Teškoće koje su oni izdržavali ponekad boreći se protiv stotina i tisuća  i stotina tisuća neprijatelja bez straha od smrti, sa čvrstom voljom...to morate ugraditi u sebe i bit čete nepobjedivi kao i oni...naravno uz pametan i dobar trening.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS