CROBRAN PRIČE IZ DAVNINA CROBRAN ČUDO

Image may contain: one or more people and outdoor
Neki daleki rat...davno prije..bitka sa mačevima..kopljima i štitovima, sjekirama, lukovima i strelicama i ko zna čime još. Kraljevstvo Ratnika Sunca protiv kraljevstva turban osvajača.
Učitelj borilačkih vještina Majstor Grom nailazi na tu bitku dvije velike vojske, vojska njegovog kraljevstva se dobro drži ali tada usred bojnog polja biva ubijen njihov Ban i dobar prijatelj Majstora Groma...Banova vojska ne uspijeva obraniti njegovo tijelo i neprijateljski vojnici ga odnose sa namjerom da mu odsjeku glavu i raskomadaju tijelo, jer su do sada od njega izgubili sve bitke...pa su se htjeli osvetiti i na mrtvom tijelu. Turbani su urlali od zluradosti i odvlačili tijelo generala.
No tada se događa čudo...Stari Majstor-Učitelj-Svećenik Grom sam kreće po tijelo svog prijatelja, naoružan samo oko metar i pol dugačkim drvenim štapom. Majstor Grom se nevjerojatnom brzinom, snagom i tehnikom probija do svog prijatelja kroz više stotina neprijateljskih vojnika koji lete i padaju oko njega kao da ih netko odbacuje u stranu velikom silinom...
Učitelj se u borbi koristi samo svojim štapom, za oko nevidljivom brzinom udaraca, bacanja, rušenja i kretanja te tako dolazi do Bana, prebacuje ga preko leđa i istim putem kroz istu hordu opet munjevito krećući se i bacajući protivnike na sve strane dolazi do njegove vojske gdje predaje Bana njegovom sinu za dostojni pogreb heroja...tom prilikom Majstor Grom nije ubio niti jednog protivnika, a nije se posebno ni zadihao.
Kad su ga uzbuđeni Ratnici Sunca pitali zašto nije ubio barem jednog turbana? Majstor Grom je odgovorio: "BILO BI SASMA NEČASNO UBIJATI TAKO SLABE PROTIVNIKE!!!"...Nakon što je udjelio par savjeta glavnom vojskovođi veliki Učitelj se pozdravio sa zabezeknutim vojnicima i otišao dalje svojim putem....
I danas ako pogledate u naše planine, nebo, rijeke, more i šume, možda u jednom trenutku možete vidjeti trag majstora Groma koji klizi u tom nekom čudnom prostoru izvan prostora i ponekad se pojavi da razriješi kakvu situaciju i zbrku i onda opet nestade idući dalje po samo njemu znanim poslima.

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS