KVALITETE HRVATSKIH RATNIKA I DUHOVNIKA

Image may contain: 1 person, outdoor
CROBRAN MUDROST
U Crobran mudrim učenjima postoji učenje o kvaliteti Hrvatskih Ratnika/Duhovnika! Te kvalitete su veliko brojne i svaki Crobran vježbač - putnik ih treba postepno kroz svoj trening ugrađivati u sebe.
KVALITETE HRVATSKIH RATNIKA I DUHOVNIKA
Kada se pročitaju sve moguća djela Hrvatskih Ratnika i Duhovnika, ono što možemo primijetiti je da su svi oni vođeni određenim zajedničkim kvalitetama koje mi danas također moramo prepoznati i iskoristiti u svojim životima, vježbanjima, učenjima i usavršavanjima.
Ako bi koristili neku mjernu skalu da izmjerimo nivo tih kvaliteta to bi izgledalo ovako:
0123456789…………………….Svemir, pa još malo dalje (SPJMD) – to je veličina kvalitete, sposobnosti i osobina Hrvatskih Ratnika. Sve što Hrvatski Ratnici imaju u sebi veliko je kao i sam svemir i onda još malo dalje. Tako da ne moram pisati stalno …veliko kao svemir…sad znate i to.
KVALITETE HRVATSKIH RATNIKA I DUHOVNIKA:
LJUBAV
NEPOBJEDIVI DUH RATNIKA
DOMOLJUBLJE
SNAGA UMA
SNAGA DUHA
SNAGA TIJELA
NADLJUDSKA IZDRŽLJIVOST UMA, DUHA, TIJELA
NADLJUDSKA SNAGA VJERE
POŠTOVANJE
POŠTENJE
BRZINA
LUKAVOST
MUDROST
ZNANJE
TEHNIKA
TAKTIKA
TALENAT
RAD
SHVAĆANJE
SPOZNAJA
PROSVJETLJENJE
DOBROTA
NE PREDAJA
EKSPLOZIVNOST TIJELA
EKSPLOZIVNOST UMA
EKSPLOZIVNOST DUHA
ŽRTVOVANJE
NESEBIČNOST
MOĆ
ENERGIJA DUHA, UMA, TIJELA,
DUŠA,
OSJEĆAJNOST,
SUOSJEĆAJNOST,
U STVARNOSTI,
VIZIONARSTVO,
HARMONIJA SA PRIRODOM,
HARMONIJA SA SOBOM,
HARMONIJA SA LJUDIMA,
SREĆA,
HUMOR,
ČVRSTINA,
ZAJEDNIŠTVO,
BORBENOST,
MILOST,
Uvijek u temelju svih tih kvaliteta, mudrost, snaga, brzina, izdržljivost, harmonija, eksplozivnost, nepobjedivi duh, sreća.
Koja je kvaliteta važnija od koje? Nikoja od nikoje, sve su kvalitete jednako važne i sve moraju biti veće od svemira i još malo dalje da bi dale ispravne rezultate u našim djelovanjima.
Jedino bi istakao ljubav, kao osnovnu kvalitetu, ona je glavna i najvažnija, sve duge su ispod nje i jednake po važnosti i to jednake da djeluju stalno i u isto vrijeme. Tada postajete Crobran Ratnici i Duhovnici.
Kad se sve oko drugih ruši, kad sve izglade da je sve propalo i da j najveća propast na vratima, svi ljudi su u totalnom očaju i bez nade, strahu i užasu, tada Hrvatski Ratnik i Duhovnik usprkos svem tom metežu ostaje miran i govori svima:
NEMA PREDAJE, HRABRO, MI SMO HRVATSKI RATNICI, NIKOGA SE NE BOJIMO, NIKOME SE NE PREDAJEMO, HRABRO, SNAŽNO DO POBJEDE, NEMA PREDAJE! – i svi ga slijede i pobjeđuju. To je kvaliteta Hrvatskog Ratnika.
Kvaliteta izdržljivosti neizdržljivoga, izdržljivosti gladi, muke, jada, čemera i tuge kod naizgled totalne propasti, kvaliteta da se i u svemu tome vidi i nađe svjetlo, snaga i pobjeda.
Crobran

Primjedbe

MOST POPULAR POSTS